В новините
 
16.11.2004 06:46   Новината е видяна 3453 пъти
ФОНДАЦИЯ “ВИК” ВРЪЧВА НАГРАДАТА “БЪЛГАРСКИ РОМАН НА ГОДИНАТА” НА 24 НОЕМВРИ
На 24 ноември ще стане известно името на победителя в Първия Национален конкурс “Български роман на годината”. Официалната церемония ще се състои в Белия салон на националната художествена галерия.

Сред номинираните автори за Голямата награда са: Димитър Шумналиев (“Феродо”), Иван Голев (“Ох,лю/бо/в”), Керана Ангелова (“Елада Пиньо и времето”), Константин Илиев (“Поражението”), Стефан Кисьов (“Екзекуторът”), Христо Карастоянов ( “Аутопия:другият път към ада”).
Според регламента на конкурса авторът на избрания роман ще получи парична награда от 10 000лв. и превод на книгата на английски език.

Още две награди ще бъдат обявени на официалната церемония. Романът, събрал най-много читателски гласове ще получи награда от 1000лв. Голямата читателска награда Уикенд във Франкфурт ще бъде връчена от представител на вестник “Дневен Труд”, основен медиен партньор на конкурса.

Със свои изпълнения на церемонията ще участват актьорите Камен Донев и Христо Гърбов.

“Български роман на годината” е единственият литературен конкурс в България, в който участват читателите. Те са петия член на журито и определят чрез своя глас Българския роман на 2003г. Читателите могат да гласуват на адрес: Фондация “ВИК”, гр.София 1000, бул. “Витоша” 11, ет.1 или на уеб сайт www.vickfoundation.com. Гласуването продължава до 17 ноември. До този момент за роман на годината са гласували общо 622 души. От тях 482 са гласувалите он-лайн и 140 по пощата.


Фондация “ВИК” ще бъде представена със свой собствен щанд на Дните на българската култура в Лондон. Участието й е част от литературната инициатива на Център за книгата – “България в 100 книги”.
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |