В новините
 
02.12.2004 01:57   Новината е видяна 4876 пъти
Проф. Капацинская открива майсторски клас по пиано
Проф. Марина Капацинская от Държавната Музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" започва утре майсторския си клас по пиано . За втора година изтъкнатата пианистка и педагожка събира млади таланти от Бургас и страната за да ги учи на тънкостите в клавирното изкуство. Курсът ще продължи до 8 декември, а на другия ден най-добре предстравилите сепианисти ще свирят в галаконцерта. Всички участници ще получат сертификат.
Съпругата на култовия кинорежисьор проф. Георги Дюлгеров, която идва край морето по покана на музикалното школо, е единствената преподавателка с подобен ангажимент тук през зимата. Бургаското СМУ има традиции в майсторските класове, но главно през лятото. В този порядък се нареждат "Летни кореспонденции" съвместно с Баден-Баден, Германия и Летният музикален семинар, който през2005 г. ще се проведе за осми път.
"За мен е радостен фактътм, че децата разбраха какво значи майсторски клас, какви позитиви им носи участието. Винаги е много ценно и полезно да се почерпи опит от различни източници, повишава се квалификацията", смята Юлия Ненова.
Двете инициативи утре училището посвещава на празника на Бургас - 6 декември.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |