В новините
 
20.12.2004 23:56   Новината е видяна 4625 пъти
Бургас домакин на световно по ветроходстдво
Областният управител Иван Витанов ще се включи в организационния комитет на Световното първенство по ветроходство за младежи, олимпийски клас 470. То ще се проведе през лятото на 2007г. в Бургас. Негов домакин ще бъде яхтклуб “Порт Бургас” .
Кандидатурата на нашата страна е била представена от Станислав Касъров - член на Управителния съвет на Българска Федерация по Ветроходство през ноември в Копенхаген. България е спечелила домакинството в оспорвана борба с кандидатурите на Нормандия, Франция, Италия и Унгария.
Очаква се на Световното първенство в Бургас да участват около 120 лодки с над 240 състезатели от повече от 40 страни.
Обмисля се идея за разработване на проект за изграждане на марина в района на нулево място до Фара на пристанище Бургас, както и строителство на прилежаща инфраструктура. По първоначални разчети инвестицията ще е за около 1 млн. евро. Организаторите ще търсят съдействие от Международната федерация за осигуряване на средства за реализирането на проекта.
Междувременно родната федерация поиска съдействие от областния управител за изграждане на хале в района на бургаското пристанище за нуждите на яхтклуб “ Порт Бургас” при подготовката му за участие в престижното състезание.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |