В новините
 
21.12.2004 10:31   Новината е видяна 12856 пъти
Христо Порточанов: Пламен Киряков да си ходи от Общинския съвет
“Ще помоля Пламен Киряков да напусне Общинския съвет и да освободи мястото на следващия в листата. Мисля, че това е нормално, след като бе избран с бюлетината на Партията на зелените” – заяви за Бургас инфо Христо Порточанов.
Порточанов сподели още, че за негово огромно съжаление изпълнителния директор на ПФК “Нафтекс”, Пламен Киряков не е оправдал доверието което той му е гласувал преди години.
“В момента Киряков е просто един лакей, който обслжува интересите на Митко Събев. А Събев от своя страна е готов на всичко за пари”- каза още Христо Порточанов.
Разривът между Христко Порточанов и ръководството на футболния клуб се задълбочи в края на миналат седмица.

Тогава Съветът на директорите на ПФК “Нафтекс” АД огласи, че Порточанов не е възстановил на дружеството сума, възлизаща на повече от 600 000 лева, които е следвало да бъдат изразходвани за развитието на Детско-юношеската школа на клуба. Освен че тези въпроси ще бъдат повдигнати за разглеждане от Общото събрание, Съветът на директорите взе решение да бъдат сезирани и органите на Прокуратурата за извършване на проверка за наличие на данни за извършени престъпления от общ характер по смисъла на НК, както и от г-н Порточанов да бъде потърсена отговорност по съдебен ред за неизпълнение нарешението на Общото събрание от 27 октомври 2003.

“Истината е, че ръководството на клуба ми дължи пари. Дължат ми 1 млн. лв., аз не дължа нищо на клуба.И не само на мен дължат пари, но и на други членове на съвета на директорите, но не искат да плащат. Само на Дянко Димов дължимата сума възлиза над 300 хил.лв. По този начин мислят че ще се откажа от иска си. Това няма да стане”- отговори на обвиненията от страна на съвета на директорите Порточанов.
Христо Порточанов е изненадан, че ръководството на футболния клуб е сезирало прокуратурата.
“Но добре, че са уведомили прокуратурата, защото ще образувам дело за клевета срещу тях” допълни той.
Порточанов обаче смята, че тогва заместник председателя на Окръжния съд, съдия Марияна Маринова може да окаже натиск върху решението на магистратите. Това той обоснова с факта, че Пламен Киряков е кум на съдийката.
“Аз имам информация, че прокуратурата се занимава близо месец с ръководството на ПФК “Нафтекс” Тази седмица ще пристигне и прословутита данъчна декларация. И ако се окаже, че Киряков, Милушев и Константинов са се подписали за цялата 2003 година на тази декларация, те са създали документ с невярно съдържание” допълни още Порточанов.
Той уточни, че е бил до края на месец февруари изпълнителен директор на футболния клуб, а до края на януари собственик на отбора. До 15 май Марияна Мешкова е била главен счетоводител на ПФК “Нафтекс”.
“ Единствено и само аз и главният счетоводител можем да подпишем тази данъчна декларация пред държавата – никой друг”- уточни Христо Порточанов.
Той допълни още, че след като ръководството на шейховете иска война ще я получи
“ Откакто Митко Събев е в клуба, Нафтекс е на кредитиране. Къде се е случвало такова нещо. Отбор с такива претенции да се издържа с кредити? По този начин се укриват веднъж ДДС и втори път данък "Дарение” сподели бившият футболен бос.

Той допълни още, че връзката между него и клуба е била скъсана от настоящото ръководство.
“Още лятото беше ясно , че с тези хора няма да мога да работя, затова и през август се отказах от почетния пост” разказа още Порточанов.
Той сподели още че се надява да бъде поканен на предстоящото общо събрание. За последните няколко общи събрания той не е получил подобна покана.
“Мисля, че имам какво да им кажа. Ще чуят доста интиресни неща.
Аз и сега казвма, че конфликт с ръководството не желая да имам, защото аз съм създал този футболен клуб, не те”- завърши Христо Порточанов.

бургасинфо




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |