В новините
 
22.12.2004 10:48   Новината е видяна 4144 пъти
Бургаските социалисти искат Станишев за водач на листата
Лидерът на БСП Сергей Станишев да оглави кандидат депутатската листа в Бургас поискаха местните социалисти. Решението е взето единодушно на провелия се пленум на БСП- Бургас. По традиция водач на кандидатите за народни представители от региона винаги е бил председателят на партията. Местните социалисти разчитат на популярността на своя лидер, който може да привлече допълнителни гласове. Освен това, ако прогнозите на социолозите се оправдаят и левицата спечели парламентарните избори, най- вероятният премиер е Сергей Станишев. А това означава, че той ще освободи място за следващия в листата.
Седем са бургаските социалисти, получили подкрепата на повече от половината основни партийни организации. Сегашните народни представители и лидери на общиннското и областно ръководство Стойко Танков и Любомир Пантелеев са предложени за депутати и в следващия парламент. Бившият депутат и сегашен шеф на бургаската болница д-р Кънчо Марангозов също ще се бори за място в Народното събрание.
След тайно гласуване, бургаските социалисти са утвърдили 13 кандидати. Бившият областен управител Радостин Димитров също е сред номинираните. В листата са и шефът на Общински аптеки Христо Бургазлиев, бившият шеф на местния парламент Прокоп Паскалев и шефът на икономическата комисия в Общинския съвет Любен Чардаков.
Основните партийни организации в община Бургас са издигнали общо 79 кандидатури за народни представители. От тях на пленума се обсъждаха само 43 от номинираните

Пълният текст в
бургасинфо




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |