В новините
 
29.12.2004 06:56   Новината е видяна 4682 пъти
СДС и БСП в Бургас няма да се разделят с партийни заведения
СДС и БСП Бургас няма да се разделят с нито едно партийно заведение, след като законът за политическите партии бъде приет окончателно. Частта, която забранява политическите сили да отдават под наем партийни помещения предизвика най- големи дебати в пленарна зала. Тогава депутатите от Коалиция за България напуснаха заседанието на парламента. Оказва се обаче, че в Бургас двете основни партии реално не попадат под ударите на закона.
Единствено БСП може би ще трябва да се раздели с едно кафене. Социалистите имат 6 партийни клуба в община Бургас. Всички те се ползват по предназначение, съобщи общинският председател на партията Стойко Танков. Единствено на ул. "Фердинандова" БСП е отдала под наем едно кафене. В него социалистите понякога провеждат по- неформалните си срещи с медиите. Въпреки че е на партията, заведението не е офис на БСП, нито партиен клуб. Общинската централа на социалистите се намира в съседната сграда и заема целия втори етаж над магазин "Рила".
От СДС Бургас са подходили далеч по- прагматично. Сините реално не са отдали под наем нито едно партийно помещение. Въпреки това, техни клубове са и заведения. Само че, помещенията не са наемани от самата партия, а от симпатизанти. По този начин син активист стопанисва заведение в к/с "Изгрев". Собственикът е привърженик на синята идея и събира съмишлиниците си там. Така мястото хем е партиен клуб, хем не е. По същия начин стои въпросът и със заведение- клуб в к/с "Братя Миладинови". Най- известната пицария в Бургас- тази на ул. "Богориди" също не е собственост на СДС, въпреки че се намира в двора до партийната централа. Самото заведение е собственост на частни лица.

бургасинфо




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |