В новините
 
13.01.2005 07:23   Новината е видяна 4202 пъти
Училищата решават сами за неизвинените отсъствия

» У нас



Автор: news.bg / дата: 12.01.2005 17:26


Училищата решават сами за неизвинените отсъствия
Всяко училище ще решава как да санкционира неизвинените отсъствия, направени от ученици, тъй като мярката “преместване в друго училище” при 15 неизвинени отсъствия ще отпадне. Това предвижда проектът на правилника за приложение на Закона за народната просвета, съобщава Милка Коджабашиева, председател на работната комисията, която изготвя проекта.

Като аргумент за отпадане на наказателната мярка Милка Коджабашиева посочи, че в момента някои училища не я прилагат и при 100 неизвинени отсъствия, докато други премества ученика при направени 16.
При нарушение на дисциплината са предвидени мерки за въздействие – забележка от класния ръководител, от директора на училището в присъствие на родителите, както и преместване от дневна в самостоятелна форма на обучение за учениците над 16 години.

Специален екип за педагогическа подкрепа о т директора и помощник директора на училището, психолог, социален работник и класния ръководител ще прави консултации с ученика. При една трета направени отсъствия от часовете по даден предмет ученикът ще се явява на изпит, а ако е натрупал отсъствия в една трета от учебните седмици, ще трябва да презапише годината. При повече подадени молби за записване на първокласници от местата в дадено училище предимство ще имат децата със здравословни проблеми, ако техният брат или сестра учат на същото място, както и ако живеят в района на училището.

Молби за записване на първокласници могат да се подават от 15 май до 30 юни.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |