В новините
 
17.12.2000 12:51   Новината е видяна 4433 пъти
Политически за Бургас (17.Декември.2000 г)


Общинското събрание на СДС-Бургас за избор на ново ръководство ще се състои на 22 или на 28 декември 2000год. Предстои сбирка на Общинския съвет днес, на която ще се уточнят детайлно техническите правила за избора. Доктор Лорис Мануелян заяви, че гласуването ще се проведе на квотен принцип - на всеки пет члена ще бъде изпратен един делегат с право на глас. Новото е, че само регистрирани до момента членове ще могат да делегират правото си на избор. С това очевидно се цели избягването на регистриране на т.нар."кухи" структури с членове фантоми, които пряко да повлияят върху резултата от вота. Доктор Мануелян счита, че не е необходимо да подаде оставка, защото и така ще се проведе избор на ново ръководство. Имам някои съмнения относно датата на провеждане на избора, защото на 21.12.2000г. трябва да съм в столицата, за подписването на рамковия договор на лекарите със Здравно-осигурителната каса, допълни той.
[Начало]

В петък в Бургас пристигна политологът Евгени Дайнов, поканен от клуб "Отворено общество" и Правната общнност на града. На нарочната пресконференция стана ясно, че политолози, юристи и неправителствени организации ще работят съвместно по три проекта. Ще се изследват механизмите на корупцията както и нормативната уредба и пролуките в нея, позволяващи съществуването й в нашия живот. Сериозността на темата рязко контрастира с несериозността на г-н Дайнов. Той нарече Бургас "оръфан и за това най-корумпиран град". Ще си позволим да припомним на уважаемия учен, че оръфаният обикновен гражданин не е причина за корупцията. Вярно е, че нищетата води след себе си престъпленията, защото гладът е по-силен от тока, но чак и корупция? Другаде, другаде скъпи ми г-н Дайнов трябва да търсите механизмите на корупцията - сред добре облечени дебеловрати юнаци в лимузини "Мерцедес" и държавни служители с ниски заплати и големи палати!
[Начало]

Праматарски и Джеров крадци на идеи според НС-БЗНС
Вузмутени сме от господата Праматарски и Джеров, чиито идеи за промени в конституцията са буквално преписани от "Земеделска алтернатива". Обсъждаме с юристи възможността за подаване на граждански иск. Идейното плагиатство и неспособността за генериране на идеи за развитие на страната нямат място в политиката, категоричен бе г-н Милко Михайлов, Първи зам. председател на НС-БЗНС, на петъчния брифинг, чиято основна цел бе да се запознае обществеността с летящия старт на организацията. Започваме едно възраждане на земеделското движение. Никога до сега, политически субект не е стартирал с такава мощ - имаме 29670 регистрирани членове във всички общини в страната, заяви Яни Янев, председател на Националното сдружение. Ние сме сила, с която всички тепърва следва да се съобразяват. Като реален политически субект, ние имаме изготвени конкретни икономически и политически програми. За нас най-важното е, че те печелят позиции сред обикновенните хора, защото предлагат решение на злободневните проблеми на обществото, допълни той. Вече ни ухажват от други политически сили, но ние сме горди, че създадохме силен земеделски съюз, който спечели доверие сред членове и симпатизанти на земеделската идея и ще участваме на изборите самостоятелно, без предварителни пазарлъци, отсече Найден Милков, зам. председател на НС-БЗНС. Г-н Янев обяви, че независими експерти ще представят в края на януари икономическа програма за излизане от кризата, включваща премахването на валутния борд до 2002год. Земеделците изказаха несъгласие със сега съществуващата нормативна уредба за политическите партии и споделиха идеите си за реформи. Минимум 20000 членове за да няма партии на семейни начала, структури в не по-малко от 2/3 от общините и заверка на имената на членовете в общинската администрация, за да не се появят членове-фантоми. Освен това, според тях в закона трябва изрично да е записано, че един гражданин може да членува само в една организация, а такава норма не е залегната в Закона за политическите партии. Членовете на ръководството на НС-БЗНС изказаха безпокойство, че едни и същи сценаристи подготвят същия сценарии, но с нов етюд, защото нямало ясно разграничаване на политическите идеи. В българия се заформя ляво ОДС, което ще повтори грешките на дясното и ще доведе страната до нов колапс. Самоопределяме се като партия отляво на която са социалдемократите, а отдясно либералите, допълни Яни Янев.
[Начало]





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |