В новините
 
21.12.2000 12:54   Новината е видяна 4713 пъти
БургасПол Интервю с г-н Георги Станилов, ВРИД Областен Управител


Политически за Бургас (21.Декември.2000 г)



- Изненада ли ви решението на Премиера вие да поемете отговорния пост?
ГС: - Не, не съм изненадан, защото това е нормална практика - да се мине през варианта временно управляващ. Заповедта ми бе връчена вчера. Напълно в реда на нещата е един от заместниците да поеме поста до назначаването на титуляр.
- В Бургас често започнахме да сменяме Областните си управители. Горещ ли е този стол?
ГС:- Не съм седнал още на него, но да, смятам че е горещ. Определено съм малко притеснен.
- До избори 2001 остават пет месеца. Много или малко време е това за един управник?
ГС: - Времето е и много и малко. Най-важното за мен са двете направления, по които трябва да се работи. Първата голяма цел е да се върне доверието на хората, а втората е безработицата.Ще търся максимални варианти за намаляването й в областта.
- Вие сте земеделец, ще се отразят ли отношенията между БЗНС - НС и СДС на държавния Ви пост?
ГС: - БЗНС-НС е лоялен и толерантен партньор на СДС и това го доказахме през последните три години и половина. Не искам и не мога да коментирам събитията в СДС. Просто не е правилно. Диалогът между двете политически сили няма да бъде нарушен.
- Кой ще заеме овакантения от Вас пост заместник Областен Управител?
ГС: - Няма практика да се назначава временно изпълняващ на тази длъжност. Този въпрос не е от моята компетентност. Това ще се реши от Премиера. Използвани са въпроси и на други медии.
Интервю на Г. Христов

[Начало]


Интервю с бившият Областен Управител, инж. Кирил Козаров


- Г-н Козаров, за едни оставката Ви беше изненада, за други не. Какви са основните мотиви да се оттеглите от властта?
КК: - Не, не съм изненадал никого. Мотивите ми бяха много и лични в това число. Имах здравословни проблеми аи отстоявам своя позиция, като човек, който от девет години е свързан със СДС. Работя за каузата на СДС и на България.
- Коментира се, че лично г-н Иван Костов Ви е посъветвал да не се занимавате с партийни работи на местно ниво, а да гледате държавните. Има ли упражнен натиск върху Вас за подаване на оставка?
КК: - Не, лично премиера не ме е съветвал да се занимавам само с дела на областната администрация. Може би бях малко по-емоционален през тези няколко дни. Но не мога да бъда безразличен към това, което става в СДС. И аз съм човек, и аз имам правото да се вълнувам. Сигурно съм допуснал грешки и в изказванията си и в поведението си. Човек не е безгрешен. Но имам определена позиция. Държа на нея, и за това реших да си подам оставката. Обезпокоен съм от това, което става в СДС. В СДС не трябва да има мимикрия. То трябва да е отворено за обществото, не да се капсулира. Ръководството на СДС трябва да се избира от всички делегати, имащи права по Устав. Не бива да се прави нищо задкулисно. Трябва да отправяме позитивни послания към нашите избиратели.
- В изказване пред медиите заявихте, че ако скандалите в СДС са предизвикани от генералското движение, Вие ще подадете оставка. Дни след това вече не сте Областен Управител?
КК: - Имах определени съмнения за връзки на наши членове и симпатизанти. Приятелски и икономически връзки с генералското движение. Смятам да запазя това за своя информация.
- По време на работата Ви оказван ли Ви е натиск?
КК: - Не. Напротив, оказвана ми е помощ и от министри и от Министерския съвет, при подготовката на различните програми.
- Разочарован ли сте и от какво?
КК: - Не, не съм. Аз съм човек, който бързо му минава - до два-три дни. Може би е така, защото съм по-емоционален.
- Станахте известен като човек с твърда ръка. Това спечели ли Ви врагове?
КК: - Предполагам да. Не мога да ги назова, защото пред мен никой не е заставал като враг. Ако някой е правил нещо, то явно го е правил зад гърба ми.
- Вие бяхте дисидент още през социализма, в годините когато работехте като пожарникар, нали?
КК: - Да, аз бях дисидент още тогава. Хората, които ме познават още от този период, знаят какво представлявам. Ходил съм и на митинги първите години с униформата на пожарникар и не съм се страхувал да вдигам двата пръста като старшина и като офицер, макар че тогава това беше противозаконно. Не съм новоизлюпен демократ. Пожелавам на всички седесари и на новото ръководство да консолидират СДС и да го обединят и то да излезе по-силно от всякога на тези избори.
- Има ли чистка в СДС, защото отстрани изглежда точно така?
КК: - Ако има чистка и ако някой е замислил такова нещо, резултатите няма да бъдат добри. А хората, които реално извършват чистката ще станат носни кърпички и после ще бъдат изхвърлени на бунището. Аз не се срамувам и не се страхувам от нищо. Доказал съм го с поведението си.
Използвани са и въпроси на други медии.



[Начало]





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |