В новините
 
23.01.2005 01:39   Новината е видяна 3729 пъти
Бургас ще бъде домакин
Кметът Костадинов е председател на Клуба на побратимените градове от двете страни.
В Бургас трийсетте беларуски кметове ще бъдат два дни, през които ще се срещнат със своите български колеги. След това ще посетят за побратимените наши градове и ще отпътуват за Беларус за ответна визита.
След днешната среща посланик Петров благодари на кмета Костадинов за разбирането, помощта при организирането на двустранния форум и готовността да бъде негов домакин. Според беларуския дипломат именно Бургас трябва да бъде домакин на срещата, тъй като заедно с побратимения си град-Гомел има най-активно сътрудничество.
Тази среща ще има голям ефект върху икономическите ни взаимоотношения, заяви кметът Йоан Костадинов, и изрази надежда, че колегите му от цялата страна ще бъдат много доволни от нея.
В дните на форума ще се състои среща между кметовете на София и Минск, на която ще бъде подписано споразмение за възстановяване на сътрудничеството между двете столици, съобщи още беларуският дипломат.
На срещата в Бургас ще се разработят конкретни проекти, на първо място икономически. Нашите резерви и ресурси за сътрудничество още не са изчерпани, каза посланик Петров. Като пример за това той припомни, че през 2004 г. икономическите отношения между България и Беларус са били най-добрите за последните 15 години, а стокообменът се е повишил два пъти.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |