В новините
 
27.01.2005 16:32   Новината е видяна 4202 пъти
БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА
На второ четене ОбЕСК /Общинският Експертен Съвет по Култура/ при община Несебър прие програмата за дейността си през настоящата година, като се опита максимално да се съобрази с високите критерии, които налага уникалността на Несебър като град – обект на Световното културно наследство. Чрез многообразието на културни прояви на регионално, национално и международно ниво, да популяризира богатството на родното ни изкуство, идентичност и дух.
Културният календар се концентрира както около националните празници и бележити дати, така и в местни юбилеи и фестивали. През годината ще бъдат честванията на 140 – годишнината на храм “Св.Атанасий Велики” в с.Св.Влас, 100 – годишнина но читалище “Яна Лъскова” – Несебър и 80 - годишнината от изселването на българите от Егейска Македония и Беломорска Тракия.
Към традиционните осем фестивала ще има още три нови –
06-10 септември - Фестивал на изкуствата “Аргонавтика”,
01–02 октомври - Православни празници, а същия месец ще се проведе и Първи пленер на скулптури, в който участие ще вземат студенти на проф. Крум Дамянов.
Нови културни прояви през годината ще бъдат и детските неделни утра, които ще се провеждат през месец, фотодокументалната изложба “Изследователи на Несебър”, както и Денят на домашния любимец.
През 2005 ще бъде издадена и първата Антология “Несебър”, в която ще бъдат събрани всички художествени и географски творби за града през дългото му съществуване.
Настоящата програма е отворена и в нея със сигурност ще влязат и някои от върховите постижения на българското изкуство и култура, които в момента са в период на създаване.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |