В новините
 
03.02.2005 08:02   Новината е видяна 3780 пъти
“Майкрософт” пусна пълна версия на интернет търсачката си
“Майкрософт” официално представи пълната версия на собствената си търсачка в интернет, чиято главна задача е да се изгради като реален съперник на “Гугъл”, предадоха осведомителните агенции. Новият формално представен сайт на MSN доизгражда тестовата версия, пусната през ноември 2003 г. Търсачката работи с много повече страници, отколкото досега, може да дава преки отговори на зададени въпроси и има инструменти, помагащи на потребителите да правят детайлни проучвания. “Майкрософт” е изправен пред сериозни предизвикателства да се изгради като сериозен сайт за търсене поради огромната конкуренция в сектора, коментира Би Би Си.


“Гугъл” все още доминира и е сайтът, към който предпочитат да се обръщат хората, за да търсят онлайн данни, новини и картинки. От 2004 година обаче компанията е изправен пред силната конкуренция на старите си съперници - “Яху!” и “Майкрософт”, както и на новите в този бизнес “Амазон” и “Блинкс”. Подновеният интерес към търсачките идва, след като онлайн компаниите осъзнаха, че нещата, които хората ползват или поръчват по интернет, започват с търсене на информация - за конкретна уебстраница, книга, артикул, новинарска история, образ или нещо друго.


“Майкрософт” има амбицията да изгради търсачката си като реален конкурент на “Гугъл”. За да генерира истински корпус данни, компанията маркира 15 млрд. уебстраници и обеща да обновява индекса на всеки два дни, по-често от съперниците си. Търсачката също така е в състояние пряко да отговаря на въпроси, вместо да препраща потребителите към страници, съдържащи отговорите. За целта тя е пряко свързана с енциклопедията “Енкарта” и оттам черпи дефиниции, факти, пресмятания, изчисляване на данни и решения на уравнения. Инструментите, вградени в търсачката, пък позволяват на потребителите да ограничават търсенето си до определени уебсайтове, държави, региони или езици. Тя освен това ползва т.нар. графични изравнители, за да настройва резултатите от търсенето по адекватност и популярност.


Новият сайт беше официално представен от вицепрезидента на “Майкрософт” Юсуф Мехди, отговарящ за съдържанието и услугите в интернет подразделението на MSN. “Ние залагаме на преките отговори, а не на линковете”, заяви той пред Ройтерс. “Целта ни е да отговорим на всяко възможно търсене. Пред търсенето онлайн има огромно поле за подобрения”, посочи той. Тест на в. “Индипендънт” е показал възможностите на новата търсачка на “Майкрософт”.


На въпроса колко са жителите на Перу, търсачката на MSN веднага дала правилния отговор - 28 863 494 души. В същото време “Гугъл” изредила 2 600 000 възможни сайта. Първият давал остаряла цифра - 26 милиона. На въпроса кой е най-дълбокият океан MSN посочил Тихия с максимална дълбочина от 10 924 м. В първия сайт, посочен от “Гугъл”, точните данни липсвали, а вторият давал същия отговор. На въпрос обаче колко богат е Бил Гейтс MSN не дал отговор, докато “Гугъл” показал личния “часовник” за движението на състоянието на милиардера, както и с колко всеки американец е допринесъл за него - по 203 долара.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |