В новините
 
14.02.2005 07:16   Новината е видяна 3953 пъти
Министерството на външните работи на Беларус е възмутено от действията на българския хакер
Минск. Действията на българския гражданин, пробил защитата на интернет сайта на беларуското Министерство на външните работи, носят престъпен характер, предава информационното издание ForUm. Това заяви представител на градското управление на вътрешните работи в столицата на Беларус Минск. Според него българинът е влязъл незаконно в сайта на Министерството на външните работи на Беларус, като е променил информацията в електронната страница. От беларуското МВнР съобщиха, че делото е предадено на българските правоохранителни органи и ще бъде разгледано на територията на България, съобщи Утро Ру. “Министерството на вътрешните работи на Беларус смята, че незаконното влизане в сайта на Министерството на външните работи е провокирано от хулигански мотиви”, каза представител на МВР. Той отбеляза, че министерството няма практика във воденето на подобни дела и се надява, че в процеса на разследване ще бъде придобит опит във воденето на следствие от подобен вид.
На 1 ноември миналата година българският хакер проникнал в сайта на външното министерство на Беларус, след което променил и привел в неизползваемо състояние компютърната информация, до която успял да стигне. Според беларуското законодателство за престъпление в областта на високите технологии, като компютърен саботаж например, съдът може да наложи наказание до пет години лишаване от свобода. Не се съобщава името на българския гражданин, посочва се само, че е роден пред 1980 година.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |