В новините
 
24.02.2005 06:42   Новината е видяна 2314 пъти
Обединението на културата и туризма в едно министерство е грешка, смята Валентин Василев
“С обединението в едно министерство на културата и туризма бе направена една политическа сделка на гърба на отрасъла. Без туризма не би могло да има финансова стабилност в страната, няма да има развитиe и на останалите отрасли, тъй като той покрива доста дефицити. Политиката в туризма е частна, но за съжаление е изключено централизирана. Мястото на туризма е в Министерството на икономиката, тъй като той е стълб на българската икономика”, това заяви в предаването на БТВ “Тази сутрин” Валентин Василев, зам.-председател на ПГ на СДС.
“Моето мнение е, че при едно следващо мнозинство в парламента туризмът ще се върне в икономиката”, прогнозира Василев.
Според него с местеното на едно министерство в друго се получава и стрес в администрацията, като отрасълът става нестабилен.
“Ако ние искахме наистина да подпомогнем културата трябваше да се отделят пари от излишъка миналата година. За мен това е една голяма грешка. Туризмът е много чувствителен, той се влияе от всички отрасли в икономиката и там трябва да има много силна политика, защото конкуренцията в този отрасъл е жестока”, заключи Валентин Василев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |