В новините
 
02.03.2005 06:22   Новината е видяна 4643 пъти
Нови продукти и технологии
Нов Cyber-shot W ще излезе на нашия пазар през март, съобщават от МАРК Комюникейшънс. Sony Cyber-shot W7 е със 7,2 милиона ефективни пиксели, 2.5” LCD екран и оптика от Carl Zeiss. Увеличението е 3х оптично и 14х цифрово. Вградената памет на устройството е 32 МВ, но тя може да се допълни от Memory Stick или Memory Stick PRO карти. Интерфейсът е USB 2.0, но е предвидена и PictBridge комуникация. С новия апарат могат да се правят и подводни снимки, а батериите към него осигуряват до 380 кадъра с едно зареждане.

Epson атакува пазара с мощен ноутбук. Endeavor NT9000Pro ще работи с 2.13-гигахерцов Pentium M 770 и nVidia GeForce Go 6600 със 128 МВ графична памет. Оперативната може да достига до 2 GB, а твърдият диск до 80 GB. Дисплеят е с диагонал 15” и с резолюция 1400х1050 точки. Предвидени са многоформатен DVD-рекордер, Gigabit Ethernet, модемом 56k, 5 х USB 2.0, FireWire и контролер за мрежи от стандартите IEEE 802.11a/b/g. Теглото на компютъра е 3.1 кг., а ориентировъчната му цена в базова конфигурация – US$ 1650.

Fujitsu създаде първия 120-гигабайтов твърд диск за лаптопи. Fujitsu MHV2120AT се върти с 4200 об./мин., обемът на буфера е 8 МВ. Средното време за търсене е 12 ms при четене и 14 ms при запис. Напрежението при работа е 5V +/-5%, а максималната консумация достига 1,6 W. Устройството използва фирмените технологии за понижаване на шума, повишение на стабилността при работа и надеждност на съхранение на информацията. Интерфейсът е ATA-6, а размерите на диска са 9,5х70х100 мм. Теглото му е 100 гр.

Imation разработи естетичен картов четец, който напълно би подхождал по дизайн на продуктите на Apple, които, макар и сериозно ориентирани към мултимедията, не са се обзавели с такова устройство. Освен Mac OS 9.0 или по-нова, FlashGO Lite Plus поддържа Windows 98 SE/Me/2000/XP. Устройството е снабдено с три слота. Один за CompactFlash, втори за SD, MMC и Memory Stick/Memory Stick PRO, а третият е за miniSD, Memory Stick Duo/Memory Stick PRO Duo. FlashGO Lite Plus е с размери 100x78х62,5 мм. и тегло малко над 100 гр.

Hitachi GST и Silicon Image ще демонстрират на Intel Developer Forum 2005 дисков RAID-масив, базиран на интерфейс SATA II (Serial ATA II). Той ще използва хост-контролер SATALink SiI 3124-2 и пет твърди диска Deskstar 7K500 с капацитет 500 GB всеки, поставени във външно устройство Silicon Image SV2000 с архитектура SteelVine. Тези дискове предават данни със скорост до 300 Mb/s, което е с два пъти повече от аналогичните устройства със Serial ATA (150 Mb/s).

Epson пусна нова серия интегрални схеми - S1R77000. Тя включва 4 продукта с аналогов интерфейс за скенери, многофункционални устройства, копири, факсове и други продукти, разполагащи със сканиращи функции. Доставките на образците S1R77013, S1R77021 и S1R77081 ще започнат в края на април тази година, а серийното производство е планирано за декември. Новата серия ще помогне да се намалят размерите на устройствата.

Microsoft ще представи официално корпоративния си пейджър Istanbul на 8 март. Тестовете, които продължиха няколко месеца приключиха. Продуктът ще бъде анонсиран от основателя на Microsoft Бил Гейтс на специална церемония в Сан-Франциско. Засега е ясно, че Istanbul ще се синхронизира с Outlook, ще взаимодейства с офисните телефонни линии и ще пренасочва входящите позвънявания към мобилния телефон или гласова поща. Освен това Istanbul ще работи и с Yahoo Messenger, AIM и MSN Messenger.

Sun Microsystems започна продажби на Unix-сървъри PrimePower. Компанията предприема тази стъпка като старт на реализацията на плана за унификация на изчислителните системи, базирани на архитектурата Sparc, до 2006 г. Тези системи се предлагат от Fujtsu. Сътрудничеството на двете компании при разработката на тази архитектура започна още през 80-те. През миналата година двете компании обявиха намерения да създадат ново семейство сървъри Advanced Product Line (APL), които да заменят Sun Fire и PrimePower, както и за взаимна дистрибуция на продукти.

IBM анонсира усъвършенствани дискови и лентови системи за съхранение на данни, както и нови програмни технологии за тях. В частност, става въпрос за системи от среден клас и софтуер за виртуализацията им, версия 2.2.1 на файловата система TotalStorage SAN File System. Освен това, IBM пусна и инструмента TCONow, предназначен да определяне на общата стойност на притежание на средите за съхраняване на данни и ILM-реализациите. IBM TotalStorage с LTO 3 поддръжка ще бъдат достъпни на 4 март, новите IBM TotalStorage DS4000 – на 15 април, а TotalStorage SAN Volume Controller v. 2.1.1 – също в началото на месеца.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |