В новините
 
04.04.2005 04:17   Новината е видяна 4016 пъти
Зъболекари преглеждат безплатно ученици
В цялата страна започва кампания за безплатни профилактични стоматологични прегледи на желаещите ученици до 4 клас, съобщи д-р Георги Цалов, председател на сдружението. През април, който за пети път ще бъде месец на активната детска профилактика, 100 стоматолози от 29 града ще преглеждат ученици. Малките пациенти ще получават като подарък четка за зъби. Стоматологичната кампания през 2004 г. е обхванала около 2 хиляди ученици, като през тази година сме готови да посрещнем повече, каза д-р Цалов.


Зъбите на децата в България са в ужасно състояние и приличаме на страните, в които четката и пастата са непознати, заяви председателят на Сдружението на българските стоматолози. Ваденето на постоянен зъб на дете се налага поради влошена хигиена на устата, довела до разрушаване на зъба и корените му, допълни Цалов.


Постоянните зъби започват да се формират след навършване на двегодишна възраст и тогава храненето е от важно значение, посочи Цалов. По думите му, ако детето живее в район, където водата е бедна на флуор, той трябва да се набавя допълнително чрез таблетки или флуорирано мляко. Безплатните стоматологични профилактични прегледи ще се извършват след предварително записване на тел. 02/962 50 00. Сдружението на българските стоматолози смята, че стоматологичното здраве на младите като цяло рязко се влошава. Като причини за това специалистите посочват липсата на национална здравна политика и превенция на заболяванията.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |