В новините
 
27.08.2004 08:57   Новината е видяна 5231 пъти
Варна с два кинофестивала от 27 август до 4 септември
50 български и чужди филми ще вървят едновременно от 27 август до 4 септември във Варна, тъй като 12-ото издание на международния фестивал "Любовта е лудост" съвпада с 26-ия форум на българското кино "Златна роза", който се провежда веднъж на две години.
Председател на журито на "Любовта е лудост" е критикът доц. Божидар Манов, а на българския фестивал - проф. Вера Найденова, която ще определи най-добрите родни филми за периода 2002-2004 г. заедно с писателя Алек Попов, режисьора Илиян Симеонов ("Граница"), актрисата от Народния театър Ани Пападопулу ("Писмо до Америка") и актьора от варненския драматичен театър Михаил Мутафов, двукратен носител на "Аскеер".

В конкурсната програма на "Любовта е лудост" са включени 12 творби от цял свят, а заглавията, които ще бъдат прожектирани в залите на Фестивалния и конгресен център (FCC.hit.bg), са общо 54 от 15 държави.

Новите българските игрални филми, които ще бъдат показани във Варна, са 15, а "Другият наш възможен живот" на Румяна Петкова и "Изпепеляване" на Станимир Трифонов ще премерят сили и на любовния фест, след като миналата година "Една калория нежност" на Иванка Гръбчева взе специална награда на журито.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии

© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved