В новините
 
17.01.2007 07:15   Новината е видяна 5031 пъти
Споразумението за Бургас-Александруполис можело да бъде подписано през февруари
От гръцкото министерство на развитието смятат, че шансовете това да се случи са 85%, пише в. "Етнос"
Междуправителственото споразумение между България, Гърция и Русия за нефтопровода Бургас-Александруполис може да бъде подписано през февруари, ако бъдат преодолени различията между България и Русия, твърди атинският в. "Етнос", като се позовава на източници от министерството на развитието на Гърция.
Повод за публикацията са вчерашните разговори в Атина между министрите на регионалното развитие на България и Гърция Асен Гагузов и Димитрис Сюфас.
Представители от гръцкото министерство на развитието смятат, че шансовете да бъде подписано споразумението за изграждане и функциониране на нефтопровода са 85%.
Трите страни смятаха да подпишат това споразумение до края на миналата година.
Според изданието различията между България и Русия се свеждали до юридическия статут на терминала за нефт и нефтопродукти на Бургаското пристанище, които двете страни изглежда са започнали да преодоляват.
Източници от министерството на развитието на Гърция казали пред в. "Етнос", че представители на руската компания "Транснефт", която участва в реализирането на проекта за нефтопровода, са посетили Бургас, за да се запознаят отблизо с терминала на черноморското пристанище.
На разговорите в Атина министрите на регионалното развитие на България и Гърция изразиха оптимизъм за скорошно подписване на междуправителственото споразумение за нефтопровода и потвърдиха, че разговорите между трите страни се намират в последната си фаза.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |