В новините
 
03.02.2005 09:15   Новината е видяна 3128 пъти
РЗОК - БУРГАС Бивша партийна школа в окаяно състояние приютява касата

На основание член 19, алинея II от ЗДС е издадена заповед № РД-12-09 /19.03.1999г., на областния управител на област Бургас, за настаняване на Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/  в ниското двуетажно тяло на сградата на бившия партиен дом, разположена в Приморския парк.  Съгласно § 21 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 1999 година, имотът се предоставя безвъзмездно за управление.
 Общото заключение е, че сградата е придобита в състояние негодно за експлоатация. Имотът не се ползва и е лошо стопанисван.
Външно цялата сграда е облицована с русенски камък, който в зоните на двата външни корниза е силно повреден от измръзвания и течове
Сградата е строена  като учебно заведение /бивша Партийна школа/ с просторни учебни зали за по 25 и 50 места, зали за библиотека, читални, стаи за преподаватели, пособия и др. Двата етажа по четирите фасади са непрекъснато остъклени. Настилките са с дървен паркет – неподдържан, навлажнен, подут и разкъртен, стените и таваните са боядисани с латекс – на места подути от влагата и олющени Покривът е почти напълно компрометиран, изпълнен е с хидроизолация от черна мушама но без защитен слой срещу слънчевите лъчи.  Около 50-70 % от изолацията е повредена – върху таваните на помещенията на втория етаж се наблюдават множество следи от течове . Повредени са и топлоизолацията и мазилките.
В центъра на покрива е изпълнен оберлихт с размери 7 на 7 метра за осветяване на вътрешното пространство - метална конструкция, силно корозирала, покрита със  армирани стъкла, част от които са счупени, маджунът е разрушен и отнесен от дъждовете . Ламарината по бордовете е без цинково покритие и е корозирала над 90 %.
Входното стълбище е с липсващи мраморни плочи по пода и с изгнил, вследствие наводняване дървен парапет.
Канализационната и водопроводна инсталации са с множество повреди от измръзване и не са годни за експлоатация.
Осветителната инсталация е била изпълнена с луминесцентни тела по таваните, голяма част от които липсват или са разкомплектовани.
За обособяването на РЗОК е необходимо двуетажната сграда да се отдели от останалата част с преградна стена в топлата връзка и се отвори отделен вход. Нужно е също така достъпът до инсталационния сутерен да се осигури отвън, като се отдели със стена от този на другия комплекс. Дограмата е негодна за ползване и трябва да се подмени изцяло. Външните стени не отговарят на действуващите изисквания за топлинен баланс на сградата и е наложително отвътре да се изпълни топлоизолирането им.
С Решение  No 155 / 27.03 2001 година, Министерският съвет на Република България предоставя в собственост на Националната здравноосигурителна каса обособената част от имота, бивш партиен дом, намиращ се в Приморски парк в гр. Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |