В новините
 
13.02.2007 04:24   Новината е видяна 5592 пъти
Софиянски даде рамо на Ангелов да се пробва за кмет

„Ще разчитаме на колегата до мен. Румен Ангелов е възможният наш кандидат за кмет“, обяви Софиянски в Бургас.
Лидерът на ССД Стефан Софиянски даде рамо на депутата и областен лидер на партията Румен Ангелов да се пробва като кандидат за кмет на Бургас. Бившият столичен кмет бе в града и официално обяви, че Ангелов е възможният претендент за градоначалник. „Така е, независимо че колегата ни е ценен като депутат. Трябва да преценим къде ще ни е по-необходим“, каза Софиянски. Ангелов бил един от вариантите на ССД, макар че ако той реши да остане в града след изборите, свободните демократи остават с един по-малко в парламента, тъй като партията участваше в коалиция БНС на предишните избори и следващия в листата е коалиционният партньор от БЗНС -НС Георги Станилов. Самият Ангелов досега упорито избягваше публично да заяви категорично смята ли да се бори за кметския стол.
      Свободните демократи обявиха за своя цел успех на местните избори, след като проведоха в хотел „Мираж“ в Бургас политически съвет. „Изборите на България тази година са местните, вотът за евродепутати ще е повод за преценка на възможностите“, каза Софиянски. В Бургас бе взето решението партията да се яви самостоятелно на изборите за български представители в Страсбург.
      За местните избори Софиянски обяви, че разчита на успех в 4 големи града – Бургас, Плевен, Русе, Стара Загора. Амбициите му са да спечели кметските места в 7 града. В Бургаска област партията ще издигне свои кандидати за градоначалник в 7 общини, а навсякъде ще участва в изборите със самостоятелни листи. 
     Според Софиянски най-удачният вариант за участие на местните структури на изборите е след предварителни избори. „Който бяга от това – губи“, отсече партийният лидер. Подобна идея лансира вече месеци наред в Бургас и Румен Ангелов, който с този мотив не взе участие на първата среща на десните, която се състоя по инициатива на бургаската организация на Гергьовден. Демократите на Софиянски заявиха, че искат на масата на преговорите да бъдат сложени конкретни имена и обърнаха гръб на останалите десни лидери.
      Според ексстоличния градоначалник вече е време да се изгради коалиция в дясно, на принципа на който е било създадено СДС. „Трябват равностойни партньори в дясно. Сега е време да постигнем това“, заяви той. Според него обаче опозицията няма ресурс за предсрочни парламентарни избори на този етап.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |