В новините
 
31.08.2004 20:39   Новината е видяна 5570 пъти
Спираме вноса на свинско от Италия и Португалия
Заповедта е издадена на във връзка с възникналите заболявания от везикулозна болест по прасетата и африканска чума по свинете в двете страни на основание чл. 49, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Изключение правят само продукти от свине, претърпели термична или химична обработка, гарантираща унищожаването на вирусите, характерни за двете болести, се посочва още в Заповедта.

На основание същия член от Закона за ветеринарномедицинската дейност, министър Мехмед Дикме отмени заповед № РД 09-91 от 25 февруари 2004г., според която бе наложена забрана на вноса и транзита на живи птици, стокови и разплодни яйца и птичи продукти от щата Тексас на САЩ, поради наличие на инфлуенца по птиците (т. нар. “птичи грип”).

И двете заповеди ще влязат в сила след обнародване им в Държавен вестник. Контролът по тяхното изпълнение се възлага на Националната ветеринарно-медицинска служба.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |