В новините
 
27.04.2024 03:13
Търсене
 
 
17.11.2010
Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015
Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
07.11.2009
Национална научнопрактическа конференция Образованието – лек за икономическата криза” , организирана от СБУ и Фондация „Конрад Аденауер”
В условията на световна финансова и икономическа криза, която сериозно влияе върху икономическото и социалното развитие на България, се налага преосмисляне на политиката и отношението към образованието и продължаване на реформите с по-бързи темпове. Развитието на системата на образование и обучение в нашата страна трябва да има като ясен ориентир и основа за определянето на приоритетите няколко основополагащи документа на ЕС – Лисабонската стратегия от 2000 г. за изграждане на икономика, основана на знанието, обновената Лисабонска стратегия (2008-2010 г.) за икономически растеж и заетост, Програмата за действие за учене през целия живот 2007-2013, Съобщението на Европейската комисия ”Нови умения за нови работни места”, Работната програма „Образование и обучение 2010 г.”, Болонската декларация за изграждане на Европейско пространство за висше образование, Стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието и обучението - 2020, приета през май тази година и редица други.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
08.10.2009
ОТВОРЕНО ПИСМО от Здравко Бойков Генчев
Пиша Ви относно проекта за изграждане на нефтопровод „Бургас-Александруполис“. Завършил съм "Икономика на туризма" в Икономически университет - Варна и целия ми живот е тясно свързан с туризмът. Това огромно по мащаб съоръжение е ще носи в най-добрия случай само 35 милиона долара годишно. Според учените, независимо от предохранителните мерки, при прехвърлянето на големи обеми петрол, не може да се елиминира риск от разлив на значителни количества нефт, в най-добрия случай. При най-лошия сценарий може да се стигне до екологична катастрофа от невиждан за страната ни мащаб с непредвидими последици. Отливът на туристи ще причини загуби, много пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна.
31.07.2009
Уникално дръм шоу и уроци по ударни инструменти на плажа
Уникалното дръм шоу, по-известно като "Фестивал на барабанното и танцово изкуство", с което стартира тазгодишният Джулай морнинг в Бургас засега приключи... до септември. Тогава организаторите от Сдружение "Грижа за развитие" ще възстановят блиц курсовете по ударни инструменти. Любители на танците и ударните инструменти бяха добре дошли на 30-ти Юли на бургаския плаж за да усетят какво е да биеш барабаните при това в ритъм със своеобразен импровизиран оркестър. Бургазлии с тарамбуки, джембета и прочее перкусии бяха поканени да дойдат за да вземат участие и да получат някой интересен урок, а за начинаещите без собствени барабани организаторката Александра Найденова и бургаският перкусионист Асен Хайдуков бяха осигурили разнообразни ударни инструменти. И така бургаският плаж под летния театър бе озвучен с най-древни ритми. Барабанист, програмист, дизайнер и случайни зяпачи и ентусиасти включително 6 годишно момиченце, което може да умножи 4х4 със завидна бързина спрямо люде с 4-5 пъти повече годинки, биха тарамбуки и прочее в деня преди петък в продължение на часове. Ретрото бе спряно, напитките бяха сервирани, МАММА АФРИКА бе изтупкана.
01.07.2009
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток
Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |