В новините
 
29.03.2024 02:28
Търсене
 
 
16.12.2010
10 години от създаването на школата по стъклопис към МКЦ с ръководител Мария Шурелова
За 10 години школата извървя дълъг път в своето развитие – бяха обучени над 100 деца, някои от които постигнаха завидна техника и създадоха истински малки витражи. Много от децата посещават школата години наред, други избират изкуството за свое бъдеще и се насочват към художествени училища. Всяка година се правят най-малко два пъти изложби и базари ( Коледни, Великденски) в Младежкия културен център, градски художествени галерии, вече традиционно е участието на школата и на ФЛОРА Бургас, за което има получени награди. За ръководителката всяка изложба е повод да зарадва децата, родителите и обществеността с красивите витражни рисунки, които носят много празничност, цветна светлина и истинско изумление от сполучливите детски композиции. На 17.12. (петък) в Младежки културен център ще се открие юбилейната изложба на школата по стъклопис. Участниците, деца от 7 до 14 години и техния ръководител – Мария Шурелова, канят всички любители на изкуството и бившите възпитаници на школата, заедно да отпразнуват юбилея, от 16,30 часа, в изложбената зала на МКЦ. Експонатите ще могат да се откупуват.
02.12.2010
Информационна кампания ще насърчава паспортизацията на сградите в Бургас
До края на 2011 г. всички стари и новопостроени сгради трябва да се сдобият с технически паспорти. Това е документация, съдържаща основните характеристики на строежите, мерки за тяхното поддържане и ремонт, указания за безопасна експлоатация и данни за енергийнa ефективност. В тази връзка днес омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов и главният архитект на Общината Веселина Илиева дадоха съвместна пресконференция, на която бяха представени информационни материали в помощ на гражданите и най-вече управителите на етажна собственост, в чиято отговорност е въпросната паспортизация. Според омбудсмана на Бургас повечето хората смятат, че някой друг трябва да решава проблемите на жилищните сгради, в които живеят, но това не е така – като собственици или съсобственици, те следва сами да носят отговорност за тяхното състояние и поддръжка. Това е и целта на информационната кампания, инициирана от него и общинска администрация – хората да осъзнаят, че от тях зависи нещата да се случват, както и да бъдат улеснени при изпълнение на законовите разпоредби и процедури.
22.11.2010
Нов клуб към БМЧК-Бургас
На 18. 11.2010г. бе учреден нов клуб на БМЧК-Бургас в Гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев” Бургас. В новосформирания клуб се включиха 24 доброволци, които изявиха желание да участват в дейностите на организацията. Бе им направена презентация за БМЧК – историята, дейностите, основните принципи и мисията на младежката структура. На финала членовете на клуба си избраха клубен координатор и си изработиха план за действие в съответствие с предстоящите кампании в организацията. Те проявиха интерес към коледната инициатива на БМЧК-Бургас „Подари Коледа”, както и към предстоящото отбелязване на 1 декември , Световен ден за борба със СПИН. БМЧК-Бургас има над 200 членове и доброволци, които работят по направленията Първа помощ, Екология, Здраве и Социални дейности. Те организират акции и благотворителни кампании, участват в обучения и семинари, изнасят лекции в училищата и промотират здравословния начин на живот.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |