В новините
 
29.03.2024 00:01
Търсене
 
 
15.10.2009
В Бургас откриха учебната година по вероучение
Новата учебна година по вероучение в Бургас започна с открит урок, пресъздаващ традициите в българското училище. Той се проведе в ОУ „Георги Бенковски”. Гости на урока бяха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на общинска дирекция „Образование” Веселина Таралова, директорът на РИО-Бургас Таня Борисова, родители и учители. Занятието започна с молитвата „Отче наш”, изрецитирана на черковнославянски от възпитаници на училището. Присъстващите буквално се пренесоха в класната стая на Вазовата героиня Рада Госпожина - заради възрожденските одежди и прически на учителките, народните носии на децата, тъканите черги, сандъчетата с пясък за писане, мастилниците и перата, старовремския глобус в ъгъла, но най-вече поради факта, че учениците слушаха учителите и не държаха в ръцете си мобилни телефони : ) Особено актуално от детските уста прозвучаха думите: „Да не правим на хората онова, което не искаме на нас да правят”. Днес тази морална норма не се спазва нито в българското семейство, нито в българското училище и примерите за това са многобройни.
09.10.2009
СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – РАЗВИТИЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И РЕШЕНИЯ
Българското учителство заедно с цялото население на страната плати и продължава да плаща високата социална цена прехода. Хиляди учители бяха съкратени, огромен брой училища бяха закрити, особено в селата, без сериозна алтернатива за осигуряване на образование на живеещите в тях деца. Учителите приеха трудностите в името на изграждане на съвременна образователна система, осигуряваща качествено образование за подрастващите, което отговаря на европейските стандарти. От двадесет години българското учителство, обединено в преобладаващата си част в своите професионални синдикални организации в системата на КНСБ, отстоява необходимостта от повишаване качеството на образователната система, както и своите трудови права и интереси, включително и чрез стачки и протести. Но главното е, че през този период поставихме основите на социалния диалог в системата на средното образование, на партньорските отношения с управляващите.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |