В новините
 
24.04.2024 05:38
Търсене
 
 
08.02.2011
Жул Верн - една подсказка от Google
Жул Верн се е родил на днешната дата преди 183 години в Нант, Франция. Той е една от личностите, чиито предсказания, да ги наречем фантазии, се сбъдват. У нас той е познат с романите си, чиито герои и main lines, в мислите ни са нарицателни. Жул Верн е автор на пиеси, либрета за оперети, разкази и на 65 романа. Романите на Жул Верн са изградени върху внимателно проучени научни факти и теории. Той предвижда много научни постижения, включително пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети. Общоприето мнение е. че той е един от бащите на научната фантастика. По образование Жул Верн е юрист, но всеизвестен факт е, че правото не е неговото амплоа, или по-скоро е временен източник на прехрана. За съжаление днес децата и младите хора познават героите му и техните приключения най-вече от анимационните филми.
22.12.2010
Св. великомъченица Анастасия 22 декември
Именници: Анастасия, Ася, Наташа. Св. Анастасия била дъщеря на знатен и богат римлянин. Баща й бил езичник, но майка й изповядвала християнската вяра. Именно от нея и от учителя си Хрисогон, Анастасия получила познания за Бога. Пламенната вяра, която горяла от ранни години в нейното сърце, й дала възможност да понесе с търпение тежките изпитания, които й предстояли. След смъртта на майка й, бащата на Анастасия я омъжва на сила за езичник, който по-късно се удавя в морето. След смъртта му, тя раздава на бедните цялото им имущество. Когато управителят разбрал, че такава видна римлянка се е отказала от езичеството, донесъл за нея на царя. След неуспешни опити да я отклонят от праведната вяра, Анастасия била привързана към четири стълба и изгорена. Мощите й били пресени в Цариград.
13.11.2010
Бургаски приливи - кръчмарски нощи или играта на буквите
Наскоро наша приятелка, силен разследващ журналист, разказа за съпруга си, друг силен журналист и популярен водещ, че при дочуване на звукосъчетанието "абъвъ, добавил - "Следващата партия ще е "въгъзъ" - само това остана свободно.". Е оттук нататък се питаме, като чуете АБъВъ, какво ше си спомняте първо!
Бургас е град на брега на Черно море. Приливи, отливи, слънце, тук там мъгла, морячета, девойчета, въздишки до обърната на плажа лодка. Морето от развълнувани членове се мести от един крачол в друг, създавайки въздушна възглавница под корабчето на съответното трибуквие, посветено на диофантовите уравнения, в които освен X и Y, се използва и буква на кирилица. Голямото местене от БКП към СДС, от СДС към други гащи и пръц - в бельото на ГЕРБ, създаде устойчиви на замърсяване членове, които  преобразуваха Републиканска  в симеон и дори я изправиха.
30.08.2010
Изгубване на деца са сред най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж
Плаж Бургас – Север ще работи официално до 12 септември. Това каза за радио „Фокус”- Бургас Николай Иванов, началник „Водно спасяване” на плажа и началник на Асоциацията по водно спасяване в Бургас. До тази дата на бургаския плаж ще работят 30 спасители по двойки за всеки пост. След официалния край на сезона в продължение на седмица или 10 дни, зависи от концесионера, ще има обходни двойки по плажа, обяви още той. Най-честите инциденти, с които се сблъскват спасителите на бургаския плаж са изгубване на деца. В най-посещаваните дни от седмицата събота и неделя доста родители губят от поглед децата си. Всекидневно спасителите на бургаския плаж се сблъскват и с вадене на хора от водата. Причините са различни, но най-вече затруднена ситуация при ползване на дюшеци при силно вълнение и жълт флаг. Има ги проблемите с ентусиастите, които скачат от Мостика, въпреки че не могат да плуват. По думите на Иванов най-дисциплинирани са плажуващите от Бургас. „Те са свикнали с нашия начин и метод на работа и ни слушат доста повече от останалите”, посочи Николай Иванов.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |