В новините
 
29.03.2024 17:59
Търсене
 
 
08.02.2011
Патриотите започнаха от Бургас кампанията си за местния вот
АТАКА ще води самостоятелна битка в предстоящия местен вот." Това заяви лидерът на националистите в Бургас, където в събота се проведе работна среща с актива. Припомняме, че Сидеров стана депутат от Бургас и от този град винаги са идвали най-високите проценти на доверие за патриотите. "АТАКА няма да играе в коалиции. Излизаме с наши кандидат-кметове и с наши общински листи, за да участваме реално в управлението", заяви националистът на изпълнилите залата активисти, които бяха изненадани от появата на лидера си. Патриотът припомни, че в 41-вия парламент АТАКА е в позиция на подкрепяща управлението на ГЕРБ, но не участва в изпълнителната власт. "Подкрепата беше нужна, за да се отстранят основните играчи в политиката - ДПС и БСП. С усилията на АТАКА попречихме на ДПС да реже парчета от баницата и да ги поднася, отбеляза националистът.
06.10.2010
15 минутна почивка за дебатите в Народното събрание след словото на Волен Сидеров за тракийци
Представители на ВМРО и телевизия СКАТ вчера се разгневиха на бургаските депутати, защото не се явиха на среща по темата „Защо е важно да подкрепим референдум против членството на Турция в ЕС”. Форумът бе обявен за 11 часа вчера в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас. На него по предварителна програма трябваше да присъстват както граждани, така и народни представители от всички политически сили, които са били поканени, за да дискутират темата за допитването до народа. Никой от бургаските избраници обаче не се яви в залата, а срещата за малко да се провали напълно, тъй като стана ясно, че предния ден неизвестно лице се е опитало да я саботира. Лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и водачът на „Независимите” в Общинския съвет в Бургас Валентин Касабов бяха посрещнати в залата с новината, че в неделя в хотела се обадил женски глас, който заявил, че събитието се отменя за вторник от 10,30 часа. След кратка суматоха все пак представителите на ВМРО и СКАТ дадоха пресконференция за медиите, като нарекоха объркването „опит за провокация”.
28.06.2009
Заплахата за държавата ни идва отвътре
Циганите и турците ще бъдат експлоатирани и на този вот от ДПС, но след 10-ина години, когато станат над 1,5 милиона, ще ни докарат етнически бунтове - Г-н Иванов, ОбС в Бургас гласува декларация за осъждане на турския геноцид над българите, но защо сега? Минали са толкова много години и никой в българската държава не е повдигал този въпрос, темата е била много по-чувствителна след Освобождението... - Вие чели ли сте българските публицисти, речите в българското Народно събрание – какво са казали хората тогава. Те са го казали много по-остро, защото са били очевидци на кланетата от Априлското въстание, после при Руско-турската освободителна война, при удавянето в кръв на първото въстание за присъединяване към България, след това на Илинденско-Преображенското, Балканската война, на тези хора не са им били нужни декларации. Те са защитавали с кръв политиката си за обединение на България. Така че нещата са несъпоставими. А в момента ние насочваме тази декларация към българите и към българската власт, защото е необходимо това да се превърне в част както от нашата национална памет, така и в национална политика. Тя е насочена и към европейските институции, защото България е член на ЕС. Не е срещу Турция и срещу турците, но е насочена срещу един такъв интересен факт – Република Турция до ден днешен не признава зверствата, извършени по времето на Османската империя срещу българи на първо място, но не само срещу българи, но и срещу арменците, а и срещу много, много други народности. И в същото време тази Турция твърди, че е европейска държава и иска да се интегрира в Европа. Е, не. Ако искате да бъдете европейска държава, трябва да признаете и да приемете тези факти от миналото. Да, не са ги извършили днешните турски държавници, днешните турци, но това са исторически факти, които трябва да се признаят. Както Германия е признала за Холокоста. Както все повече и повече страни приеха факта за арменския геноцид, извършен също в Османската империя.
26.06.2009
Кандидатите на ЛИДЕР и Новото Време се представиха пред обществеността
На площадката на „Охлюва” е препълнено от усмихнати и въодушевени хора. Всички стискат в ръцете си малки сини знаменца. Погледите им са отправени към естрадата, с някаква светла сянка на искрена надежда. Наоколо е пълно с деца и младежи, които се отличават по красивите шапки и фланелки с надписи ЛИДЕР и сякаш се чувстват горди, че искат да бъдат именно такива в бъдеще. Да бъдат Лидерите, които ще изведат България от безизходицата на застоя и нищетата. На сцената звучи сакралният глас на най-бургаския певец – Пламен Ставрев, а песните му хипнотизират присъстващите и минувачите в Морската градина. Песните му навяват усещане за истинска обич и тъга, за онова живо и чисто море със силен мирис на водорасли и сол, за Бургас на старите рибари и моряци, за човешката съдба и вярата в доброто. Бардът пя за смисъла да не се примиряваме с обречеността, да се стремим и да се борим за промяна на статуквото, което ни потиска, да бъдем Лидери на живота, да бъдем истински хора.
10.06.2009
Председателката на Общински съвет Бургас гази грубо Правилника, според ПП Атака
Иде лято и поради факта, че няма да има Карнавал, който и без друго беше тъпо замислено мероприятие, известен брой бургазлии се преоблякли като политици и играят на Кметски Екип и Общински съвет. В декларация-обръщение на групата на ПП Атака се номинира най-добрият маскен костюм - Сегашният Кмет в ролята на предишния. Радва фактът, че качествен журналист като Стоян Иванов се е върнал към епистоларната форма на контакт с обществото, която форма несъмнено е неговата сила. Обаче победителите от ПП Атака да не забравят, че сами си надигнаха полите на шлифера отзад. Ето и оригиналния текст на Стоян Иванов - ПП Атака: Уважаеми колеги от Общински съвет – Бургас, свидетели сме на безпрецедентен опит Общинският съвет да бъде принизен и неглижиран като самостоятелен орган на местната власт, избран от над 100 000 бургаски граждани да защитава техните интереси, особено при стопанисването и разпореждането с общинското имущество и общинските финанси. Нещо повече – погазен бе грубо Правилникът за организацията и дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинскат
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |