В новините
 
25.07.2006 15:38   Новината е видяна 4058 пъти
Електро дами заглушиха чалгата на Слънчев Бряг
Не знам дали няма да прочетете различни мнения от моето, относно последния Метрополис – Viva Beach, но мисля, че този път аз останах доволен, което беше всъщност единствената ми цел за вечерта. A вечерта, за която говорим е събота, 22 юли в района на Какао Бийч - Съни Бийч.

Участници: Gravity Co., Остава, Ladytron, Sasha, Spooky, Ясен Петров и... с една дума Метрополис, а с две - Viva Beach.

Наистина Метрополис страдаха напоследък от лека липса на късмет, който се отразяваше пък на феновете. Говорим за неща като закъснели полети или въобще непредвидими ситуации от страна на организаторите.

И тъй като смятам, че отдавна се различавам от "наядените" тийнейджъри отишли да подскачат на "тупалките" взех вътрешното решение да остана само до момента, в който Ladytron напуснат сцената.

Интересно решение от страна на Метрополис, но в същото време и съвсем не случайно, за една бързо развиваща се сцена е да поканиш различни изпълнители, които събрани на едно място образуваха своеобразен мини фестивал.

Първи бяха Остава, които започнаха малко след полунощ. Свилен и компания направиха някои от най-добрите си песни (разбира се), като някои от тях бяха на английски, за да могат и чужденците да разберат за какво става дума.


За разлика от тях Gravity Co. нямаха този проблем, очевидно всички ги разбираха, но това, което остана неразбрано от публиката е, защо всъщност момчетата бяха само 4, а липсата на басиста Ясен бе компенсирана от предварително записани бас линии.

Въпреки това групата притежаваща един от най-ярките фронтмени на нашата сцена, а по-точно - Явор, изнесе стегнат сет с няколко песни и задължителната "Empty World" за финал. По средата феновете имаха шанса да чуят дори едно ново парче.


Доста голяма част от присъстващите се оплакваха от студения вятър, който иначе е нещо нормално вечерно време на плажа, но както става ясно – неподкрепящите се със загряващи напитки, обезателно си носят последствията.

По лични наблюдения, макар и облечен само с ти-шърт установих, че хората посещаващи често баровете почти не страдат от "студеното" време, за разлика от добре облечените трезвеници.


Ladytron – студено време и топли електро клаш вълни. Мира Аройо, която като заговори на български предизвика истинска изненада у някои от "феновете" ("О,о! Ама тая да не е българка?"). Изключително приятна музика за приятни хора.


Kратка разходка през няколко години история и три албума. "Blue Jeans", "Sugar", "International Dateline"... повечето парчета от последния албум "Witching Hour"... Много музика, малко тишина.

Жалко, че от време на време се намираха и доста неприятни "фенове", които нямаха търпение за "цикъл" и започнаха да освиркват музикантите на сцената, внасяйки дискомфорт не само в групата, но и в хората, които наистина бяха там заради Мира и компания,... а те не бяха малко.

Финал със "Seventeen",на който аз си тръгнах по време на парчето. Исках музиката да ме изпрати, пък и напоследък не обичам да гледам как групите слизат от сцената потъвайки в мрак. Предпочитам недовършените неща, за да се видим отново скоро и да продължим пак.

И за финал...


Метрополис направиха голяма и правилна крачка напред и ще е добре да вървят в тази посока.

Колкото до Слънчев Бряг и заведението Какао... Едва ли Слънчев Бряг е най-подходящото място, за парти, макар купонът да беше на изключително високо ниво, като звук, визия и организация (е, добре де, имаше ле-е-екички там проблеми с баровете и връщането на ресто, но това е всенароден феномен.)

Едва ли и другаде публиката ще е по-различна, макар, че понякога е добре да дадеш възможност и на пияните македонци да се позабавляват, както и всякаквите други случайни посетители.

Все пак заради таксата за тоалетна от 50 стотинки все още държи заведението Какао в личната ми класация някъде в трета "В" регионална, заедно със "Стола на артиста" и Кафенето "Дебелия Делфин".

(Пауза за рекламен блок)

А колкото до приятното настаняване в тамошен хотел на първа линия срещу 87 лева за недоизчистена стая, баня без топла вода и телевизор, хващащ единствено Канал 1, ме кара да мисля, че съм щастлив човек, който принципно не ходи на Слънчев бряг.

Все пак ни трябва един позитивен финал.

Ladytron бяха жестоки.

Толкова жестоки, че исках ушите ми да си останат пълни с музиката им и избягах преди Sasha и Spooky да превземат пултовете.

Значи има още да се разказва за тази вечер. Но не аз. Някой друг.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |