В новините
 
27.07.2006 14:48   Новината е видяна 4165 пъти
Кметът на Несебър ще даде старт на футболния турнир за Фенкупа Каменица
Кметът на Несебър Николай Трифонов и маркетинговият директор на Каменица АД Симеон Горанов ще открият уникалния за България турнир по футбол за фенове Каменица Фенкупа’06 на стадиона в града.

Най-голямото аматьорско състезание ще се проведе на 29 и 30 юли на градския стадион. Надпреварата се реализира от Каменица АД и Националния Фенклуб на Националния отбор по футбол, със съдействието на Българския футболен съюз. За четвърта поредна година запалянковците имат възможност да изявят таланта си, да почувстват силната емоция от любимата игра и да се борят за голямата награда на турнира.

Общо 64 отбора от Бургаски регион ще се хвърлят във футболната надпревара и ще премерят сили за първото място този уикенд. Те стигнаха до финалния етап, след като успешно преминаха през предварителните квалификационни срещи, в които участие взеха близо 140 отбора.

Финалът ще се играе на 30 юли от 12:00ч, когато ще стане ясен и отборът шампион в Каменица ФЕНкупа’06 Бургас. Той се класира за големия финал на турнира през месец септември, където ще се срещне с победителите от останалите регионални кръгове.

Награждаването на призьорите ще бъде вечерта на 30 юли от 20.00 ч. на Охлюва в Морската градина на Бургас. Организаторите ще връчат и специални награди в следните категории: “Най-резултатен отбор”, “Най-добър вратар” и “Най-коректен отбор”.

Атрактивният тандем Део - Лео ще бъдат водещи на купона и ще зарадват феновете си, като изпълнят в дует популярни хип-хоп парчета. Шоуто ще продължи с пълна сила с концерта на фолк дивата Глория, която е специален гост на Каменица ФЕНкупа’06.

Тази година Каменица ФЕНкупа’06 се провежда в 11 града в България или с 2 повече от миналата година. Инициативата обхваща Благоевград, София, Русе, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Хасково, Габрово, Сливен, Бургас и Варна. Участниците ще се състезават за голямата награда на турнира – пътуване с Националния отбор по футбол по време на квалификация за Евро 2008 в Люксембург, където победителите от Каменица ФЕНкупа’06 ще имат шанса да подкрепят момчетата на Христо Стоичков при победата им над местния тим.

Съгласно новата схема, изработена на базата на квалификационни турнири, Каменица ФЕНкупа’06 се провежда с участието на от 100 до 200 отбора във всеки град. Според нововъдението, всички тези отбори играят квалификационни срещи по места, а първите 64 тима се класират за финалите в съответния град. В турнира нямат право на участие картотекирани в настоящия футболен сезон състезатели в А, Б и В футболни групи мъже и юноши. Същото важи и за картотекираните състезатели в националната и аматьорската лига по футбол в сезон 2005/2006.


Инициативата на Каменица има за цел да предостави възможност на всички приятели на футбола в България да изживеят невероятната емоция да имат свой футболен шампионат. Като дългогодишен спонсор на националния ни отбор, Каменица е силно обвързана с българския футбол и си сътрудничи успешно с Българския футболен съюз. Основната идея на Каменица ФЕНкупа е да привлече всички футболни фенове в страната, които желаят да срещнат приятели, да премерят сили и да споделят огромния футболен ентусиазъм.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |