В новините
 
31.07.2006 07:06   Новината е видяна 3917 пъти
Работещите в Хлебозавода в Бургас протестират с черни ленти
Служителите се отказват от заплатите си , за да спасят Хлебозавода



От първи август работниците и служителите в общинската фирма “Хляб и хлебни изделия “ЕООД ще носят черни ленти по време на работа.
Това бе решено на проведено общо събрание на колектива на дружеството на 27 юли т.г.
По този начин се изразява протеста на ръководството и на работещите срещу възпрепятстването на нормалният ритъм на работа в Хлебозавода и невъзможността да бъдат изплатени трудовите възнаграждения за месец юни.
Причината за проведеното общо събрание са поредицата от действия на фирма “Симекс”ООД.


През месец април фирмата спечели обявения от “Хляб и хлебни изделия” ЕООД Бургас търг за сградата на Стария хлебозавод на ул.”Хр.Ботев” 13.
Месец по-късно без обявени претенции към Хлебозавода “Симекс”ООД не успя да реализира сделката и поиска връщане на депозита за участие в търга в размер на 190 хил.лева.

Съгласно на Наредбата за търговете такова действие от страна на ръководството на Хлебозавода би било незаконосъобразно
В последствие на това фирмата, спечелила търга, завежда дело за връщане на депозита.

От 8 юли с разпореждане на частен съдия изпълнител Иванка Миндова се налага запор на всички банкови сметки на Хлебозавода. Ръководството на общинската фирма е подало молба за замяна на обезпечението с имущество на Дружеството на обща стойност 350 хил.лв.

Ден по–късно влиза в сила и обезпечителна заповед № 154 на съдия Димитър Танев за забрана върху цялата сграда на ул. “ Христо Ботев”13.
Както е известно оценката на имота възлиза на над 2 млн.лева. За отмяната на заповед № 154 от Хлебозавода депозират молба в съда. “Симекс”ООД не са съгласни с предложението на Хлебозавода под претекст, че нотариалните актове на обектите, предложени като ново обезпечение, не са редовни.
От 28 юли се очаква определението на съда.

Междувременно фирма “Онтайм” класирана на второ място в търга за сградата коректно внесе депозит за сделка с имота на “Хр.Ботев”13 и предстои тя да бъде финализирана на 12.08.2006 година

Според ръководство на Хлебозавода, целта на “Симекс”ООД е да се пречи на оздравителните процеси, които текат във фирмата и на нейното бъдещо развитие.

В момента общинският Хлебозавод работи при пълен капацитет на годното за експлоатация оборудване.
Количеството на произвеждания в момента хляб няма аналог от 2002 година.
През 2006 година само за по-малко от два месеца се произвежда цялото количество закуски, отчетено за 2002 година.

В края на месец септември, две години след като новото ръководство пое управлението на Хлебозавода, предстои да се отчете изпълнението на „Оздравителната програма”.

Действията на “Симекс”ООД поставят под въпрос тези положителни за Дружеството промени, защото се създават ненормални условия за работа на колектива на Хлебозавода, а възбраната върху имота на “Хр.Ботев”13 е пречка да се финализира сделката за продажбата му.

Средствата от трудовите възнаграждения да се ползват за набиране на сумата от 190 хил.лв., която да се предостави за ЗАПОР за неопределеното време, през което ще се води съдебното производство със “Симекс”ООД – реши още колективът на Хлебозавода.

“Заради бездушието и некоректното спрямо Дружеството отношение от страна на всички, които с действие или бездействие са допринесли за ситуацията в момента, от 1 август всички работници и служители на Хлебозавода да носят черни ленти ” гласуваха единодушно участниците в проведеното общо събрание.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |