В новините
 
03.08.2006 14:47   Новината е видяна 3566 пъти
Община Бургас прави опит да “узакони” безотговорното си управление
Бургаски граждански контрол завежда дело срещу общината по Закона за достъп до обществена информация.


Община Бургас направи пореден опит да “узакони” безотговорното си управление и отново демонстрира пренебрежение към въпросите на бургаската общественост. Вместо да даде конкретни отговори на многократно отравените от Бургаски граждански контрол въпроси, зам. кметът Красимир Николов изпрати писмо до сдружението, в което няма нито един конкретен отговор.
Бургаски граждански контрол нееднократно в официални писма пита: Кои са участъците, предвидени за ремонт до края на годината, констатирани ли са от Общината некачествено ремонтиране на пътни участъци и какви са наложените санкции, колко общински паркинги на територията на Община Бургас са отдадени под наем, коя фирма е сключила договор с Община Бургас за извършване на дейността “репатриране на автомобили”/паяци/, по кои програми на ЕС и с какви проекти, свързани с пътната инфраструктура на Община Бургас общината е кандидатствала и какви средства са усвоени и мн. др.
В тази връзка Бургаски граждански контрол входира днес писмо в община Бургас.

В писмото членовете на Бургаски граждански контрол изразяват учудването си, че не са получили конкретни отговори на
зададените конкретни въпроси.
Тези въпроси се отправят не за първи път към общинската администрация.
Опити да се получи отговор на поставените въпроси са правени в няколко поредни писма до Община Бургас свързани с асфалтирането на улиците, контрола на качеството и управлението на общинската собственост.
Полученото в Бургаски граждански контрол писмо е със свободен текст, без абсолютно никаква конкретна информация.

Според хората от сдружението отправената от зам. кмета Николов покана “наши специалисти да участват в работата по приемане на текущите ремонтни работи и реконструкциите на улиците в Община Бургас”, те приемат като паралелен зам. кмет, който дефакто да носи отговорностите, включващи и осъществяването на контрол върху качеството на ремонтите.
„Отказваме да изпълняваме Вашите функции. Вие сте посочен от избрания от бургазлии кмет на Община Бургас за негов заместник и като такъв, би трябвало да изпълнявате задълженията си. За да има смисъл да участваме в контрола на качеството на ремонтите би трябвало да сме участвали в процедурата от самото начало: от подбора и избора на фирми- изпълнителки, през определянето на стратегията за ремонти на улиците, до определянето и назначаването на специалисти по контрола.” - се казва още в писмото.
Хората от Бургаски граждански контрол не искат да бъдат част от крайния етап от този процес, защото според тях това означава опит да се “узаконят” съмненията на бургаската общественост за нередностите, допускани от община Бургас при провеждането на тези процедури.
„Отказваме да ставаме “съучастници” на общинската администрация, но пък няма да се откажем от гражданските си права да търсим отговори и отговорности от Вас. Като граждани на този град, ние изпълняваме своите отговорности. За съжаление, вече не очакваме Вие също като длъжностни лица да направите това.” пишат членовете на сдружението.

Те допълват още, че Община Бургас отново не изпълнява задълженията и обещанията си и бургаската общественост за пореден път е свидетел на разкопани със седмици улици в пика на туристическия сезон, на отказа на администрацията регулира движението в Бургас чрез въвеждането на еднопосочен режим на паркиране, на некачествените кърпежи, които още през есента ще се превърнат в ями, на недовършения ремонт на ул. Крайезерна, която трябваше да е готова още в началото на юли, на поредното безсмислено изливане на средства, както и на десетки други нередности, произтичащи от работата на Кмета и администрацията му.


„Чрез това писмо Ви уведомяваме, че завеждаме Дело срещу община Бургас по Закона за достъп до обществена информация, заради отказа Ви да уважите въпросите на бургаската общественост. С това се надяваме, че ще бъде преустановена практиката да управлявате Община Бургас като частна фирма, а не като институция, чийто собственик и Ваш работодател е бургаската общественост.” Пишат още от Бургаски граждански контрол.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |