В новините
 
09.08.2006 14:53   Новината е видяна 6411 пъти
11 дискотеки и нощни клубове глобени в Несебър
11 наказателни постановления на собственици на дискотеки и нощни клубове, с глоба в размер на 300 лв. и 500 лв. връчи днес община Несебър.
Санкциите за нарушение на Наредба № 1 на морската община, са наложени след проверка и съставени актове от органите на МВР.

След множество жалби на граждани, туроператори и туристи от шумните заведения, функциониращи на територията на община Несебър, предложение на общинската администрация да се намери разумно решение и баланс между почивката, спокойствието и развлечението на туристите събра днес в кметството представители и собственици на нощни клубове и дискотеки.
С изключение на представител на коктейл бар „Селект” в новата част на града, собствениците на всички „проблемни” заведения присъстваха на срещата.
Масово местни жители и туристи се жалват от нарушение на обществения ред, като основна причина е силната музика.

Законът за туризма не регламентира рамката за тяхното функциониране в тази част, поради което местните органи налагат нормативната уредба. Наредба № 1 на морската община, третираща осигуряването на обществения ред, спокойствието и сигурността на гражданите, забранява използването на озвучителна техника и жива музика без необходимата шумоизолация в туристически обекти, жилищни сгради или в непосредствена близост до тях след 24.00 часа до 07.00 часа.

При нарушение, на лицето стопанисващо съответния обект се налага наказание, имуществена санкция, глоба в размер от 200 до 500 лв.
При повторно нарушение се налага наказание, имуществена санкция, глоба в размер на 500 лв. и временно лишаване от правото да се упражнява търговската дейност за не по-малко от един месец и не повече от две години.

Според собствениците обаче, крайна мярка - спиране на всякаква музика след 24.00 ч., както гласи нормативната база, ще доведе до затваряне на заведенията.
Според Владимир Кисьов, собственик на бар „Амиго”в курортния комплекс, за да се запази доброто име и марката „Слънчев бряг” трябва да се стигне до компромис на всяка цена и от страна на собствениците, и на хотелиери и на общината.
За да работи добре комплекса, решението за съответните мерки трябва да е общо, тъй като инвестициите са огромни и всеки разчита на туристическия сезон, допълни той.

Късно снощи след проверки на РПУ – Несебър, административна мярка е наложена на бар „Амиго 2”, „Капитан Джак” на Южния плаж в Несебър, новопоявилият се тази година плаващ бар „Черна перла” и „Санто” /бивше заведение „Салса”/.
В списъка на шумните увеселителни заведения попадат още бар „Викинг”, бар „Тропикана” в Слънчев бряг, дискотека „Какао бийч” на северния плаж в курорта, баровете „Ънду”, „Елефант”, Текила”, кафе – бар „Селект” и дискотека „Храма” в с.Равда.
Към момента на проверката обаче в тези заведения не са констатирани нарушения. Това съобщи полк. Караиванов – нач.сектор „Охранителна полиция” при РПУ – Несебър, който участва в срещата.

На територията на община Несебър функционират над 2000 заведения. Съвместните проверките по отношение спазването на Наредба № 1 ще продължат до края на сезона.
Ако има обекти, които системно продължат да нарушават обществения ред, спокойствието на гражданите и туристите ще бъдат затваряни, категоричен беше зам.кметът Мария Недялкова.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |