В новините
 
20.07.2007 09:07   Новината е видяна 7053 пъти
Разкопаха плажа заради кораб

Кметът спря незаконното удълбаване на ивицата
Скандално известният кораб-атракцион „Черната перла“ вчера акостира на Централния плаж в Бургас. Сутринта багер копаеше пясъка на плажа, за да изгради канализацията на бъдещия атракцион. На 20 м от моста бе издълбан огромен канал по ширина на цялата плажна ивица. Две трети от кораба са във водата, но една трета бе в пясъка. Служител на Общинска полиция преустанови работата на багера, който копаеше канала. Собственикът на кораба Магърдич Саркисян заяви, че притежава всички необходими документи за разполагането на корабчето-атракцион, които ще покаже. Той обаче допълни, че от отварянето на заведението са били изненадани дори и от Областната управа.
Зам.-областният управител Георги Николчев съобщи, че доколкото е уведомен, имало някакви съгласувателни документи, но за малко корабче – около 35 кв. м, а този, който е поставен на бургаския плаж, бил около 400 кв. м. "Сигнализирали сме Отдела за незаконно строителство в Община-Бургас", допълни Николчев. Той каза още, че ще се предприемат всички мерки корабът да бъде премахнат от Централния плаж и ще бъде изпратено официално писмо до наемателя на Централния плаж Мариана Щерева. Тя от своя страна заяви, че разполага с необходимите документи за поставянето на атракциона и със съгласувани схеми в МРРБ.
Корабът обаче е имал разрешение от Община-Бургас. Това става ясно от официално прессъобщение, според което директорът на Териториална дирекция “Зора” Катя Кирилова е дала разрешение за поставянето на преместваем обект със съответните параметри.
Служители на дирекция „Обществен ред“ извършиха проверка на бреговата ивица на Централния плаж в съседство на брегоукрепващата буна до Мостика. Те са констатирали прокопаване на плажната ивица и нарушаване целостта на морския бряг. Изпълнителите на прокопаването са били предупредени и работата е спряна незабавно. На място бяха останали инспектори от дирекция “Обществен ред”, които да осигуряват охрана на съоръжението. Буната спомага за предотвратяване ерозията на брега край Морското казино.
От Общината съобщиха още, че издаденото разрешение е за поставянето на преместваем обект със съответните параметри, като поставянето на подобни обекти не предполага нарушаване целостта на бреговата ивица, поради което издаденото разрешение е анулирано от директора на Териториалната дирекция “Зора”.
Тъй като с извършените действия е увредена изключителна държавна собственост, Общината е сезирала Областна управа и прокуратурата.
На собственика Магърдич Саркисян ще бъде наложена санкция, а Общината ще издаде заповед за премахването му, след като анулира издаденото разрешение от ТД “Зора”.
Корабът "Черната перла" бе изгонен скандално от Несебър в средата на миналия месец. По разпореждане на Община-Несебър със заповед на кмета Магдалена Мандулева и със съдействието на полицията бе връчена заповед за премахването на атракциона, който се намира на яхтеното пристанище в Несебър. Жителите на Несебър тогава се възпротивиха на плаващия кораб-ресторант, който пречеше на лодките, и се оказа, че е работил неправомерно като дискотека.
Дървеният кораб "Черната перла" е собственост на бизнесмен от Несебър, който преди време стана известен с изграждането на изкуствения остров до Южния плаж в Несебър. Заради този незаконно изграден изкуствен остров Община-Несебър дори сезира прокуратурата. Въпреки скандала и констатациите на РДСК, че съоръжението е незаконно, изкуственият остров продължи да се строи с бързи темпове.
През летния сезон миналата година плаващият ресторант на яхтеното пристанище в Несебър е работил законно, след като морската администрация в Бургас е издала разрешителни за пребиваването му в Несебърския залив. Този сезон обаче собствениците му не разполагали с необходимите документи и затова корабът бе изгонен от залива.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |