В новините
 
17.08.2006 14:30   Новината е видяна 3879 пъти
Велопатрули ще се грижат за сигурността на туристите в Морската градина
Със заповед на Директора на ОДП – Бургас дванадесет служители от Първо и Пето РПУ, работещи досега като пеши патрули, ще продължат да осъществяват дейността си на велосипеди.
Те ще осигуряват денонощно присъствие на два патрулни екипа в препълнените с туристи атракциони и алеи на Приморския парк в Бургас.

Първото в България звено “Велополиция” бе създадено експериментално със заповед на Министъра на вътрешните работи през 2002 г., за обслужване на пешеходните зони в курортен комплекс “Слънчев бряг” през активния туристически сезон.
От патрулно-постовата служба на РПУ-Несебър бяха отделени 24 полицаи, които осигуриха три двойки велосипедни наряди, действащи 24 часа в денонощието. Цялостното оборудване на звеното беше осигурено от “Слънчев бряг” АД.

Велонарядите бързо показаха своите предимства – бързина и мобилност в пешеходната зона.
Безшумно и безопасно придвижване, висока проходимост и значително разширен обхват на патрулната дейност са част от характеристиките на новото полицейско звено.
Те осигуряват бързо достигане мястото на инцидентите и са много ефективни при неутрализиране на хулиганства, джебчийски кражби и грабежи.
Този тип патрулиране има безспорни преимущества и от екологична гледна точка.
Заради атрактивните си екипи и бързината на реагиране са добре приети от чуждестранните туристи и от гражданите на Бургас.

Положителните резултати от тригодишния опит на РПУ Несебър бяха отчетени от Главна дирекция “Противодействие на престъпността, охрана на обществения ред и превенция” и Агенцията по туризма, които сключиха споразумение за създаване на велозвена по територията на цялото Черноморие.
Велопатрулите са оборудвани с планински бегачи «Спринт» с усилена конструкция и скорости «Шимано», олекотени униформи от специално трико, предпазни каски и мобилни радиостанции с VOX-контрол, осигурени от Агенция по туризма. Едновременно с велозвеното в Бургас се създават такива в Созопол и Приморско.

Велосипедните патрули днес са част от атмосферата и сигурността на всички големи европейски курорти. Задачите им са свързани с охрана на обществения ред и осигуряване на спокойствието на гражданите в паркове, пешеходни зони, непроходими и недостъпни за автомобилите местности. Със създаването на велополиция Бургас печели европейско самочувствие и гаранция за сигурността на посетителите в паркове, пешеходни зони и места отдих, спорт и развлечение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |