В новините
 
13.09.2006 13:48   Новината е видяна 3683 пъти
ПФК „Нафтекс” и ПСФК „Черноморец” ще подпомогнат развитието на женския футбол в Бургас
Ръководствата на ПФК „Нафтекс” и ПСФК „Черноморец” взеха решение да възобновят развитието на женския футбол в града. Преди години „Нефтохимик” имаше женски футболен отбор, който участваше редовно в първенства и турнири. Един от неговите треньори бе сегашният наставник на ПСФК „Черноморец” Димитър Димитров, който преди да стане треньор на „Нефтохимик” водеше женския тим на клуба.


През годините бургаският женски футбол е дал на страната около 20 национални състезателки. От 1992 година женският футболен клуб на Бургас се ръководи от Милчо Добрев, като редовно участва в държавните първенства, където заема призови места – веднъж е бил втори и пет пъти е завършвал на трето място в класирането. Изявите на бургаския женски футбол са познати и на международен терен, където отборът записва също така забележителни успехи – второ място на турнир в Ниш, второ място на турнир в Мармарис – Турция, трето място във Воронеж Русия.


През годините женският футбол на Бургас е изградил и множество контакти с клубове от Европа. В продължение на пет години капитанката на бургаския клуб Петя Алексиева е и капитан на националния отбор на България. Пет от бургаските момичета пък играят и в момента в чуждестранни клубове в Германия, Испания, Русия и Израел.


В последните две години в клуба тренират девойки, които имат огромното желание да се докажат на футболния терен. През октомври Бургас има своите шансове да стане домакин на държавното първенство по футбол на малък терен. Проблем пред развитието на клуба обаче се оказват недостатъчните финансови средства, липсата на добра тренировъчна база и специалисти, които трайно да се ангажират с развитието на този спорт.


Всички тези предпоставки доведоха до решението на ръководствата на двата бургаски професионални футболни клуба, да подпомогнат развитието на футболната игра сред девойките желаещи да тренират и играят футбол. Играта, която печели все повече привърженици по света, ще намери пристан и сред все повече млади хора на гради ни. Бъдещите състезателки ще могат да ползват отличната база на двата отбора, както и квалифицирана методическа помощ от специалисти, които работят в клубовете.


Във връзка с това в града ни, започва набирането на момичета родени след 01.01.1992 година за сформиране на женски футболен отбор. Желаещите да тренират футбол могат да се запишат и получат повече информация всеки делничен ден от понеделник до петък от 9 до 12 и от 14 до 17 часа на стадион „Лазур”.

Треньор на младите футболни дарования ще бъде известният бургаски футболен специалист Пейо Николов.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |