В новините
 
17.10.2006 15:40   Новината е видяна 3642 пъти
Организации скочиха срещу вандализма в Морската градина
Над 10 партии, обществени организации, общественици и медии в Бургас скочиха срещу унищожаването на живи дървета в Морската градина.
“Свидетели сме на безпрецедентен и арогантен случай на увреждане и унищожаване на живи дървета. В района около бившия ресторант "Воденицата" , в радиус от 5 м. около обекта, е констатирано полуизсъхване, изсъхване и умишлено похищение на над 20 дървета. Фактите показват омазняване на почвата, както и характерна миризма на нефтопродукти”, се казва в декларация, подписана от ТВ Скат, Бургаски Граждански Контрол, местните структури на СДС, ГЕРБ, Екогласност, ДСБ, ПП АТАКА, ПП Новото Време, Движение Гергьовден, Клуб 19-ти ноември, общинският съветник Антонио Душепеев и председателят на БДФ Иван Григоров.

В нея те призовават бургаската общественост и община Бургас да подкрепят и участват в екоакция за засаждането на нови дървета на мястото на унищожените.

Инициаторите считат, че всички заедно можем да се опълчим срещу вандализма към природата и безцеремонното нарушаване на законите.

Днес декларацията бе официално входирана до кмета Йоан Костадинов с искане в 7 дневен срок да бъдат издадени необходимите разрешителни за възстановяване на нанесените щети в Морската градина .






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |