В новините
 
24.10.2006 10:23   Новината е видяна 3912 пъти
Преместваеми обекти никнат по централна бургаска улица, алармират съветниците от СДС и коалиция
За нарушение на Наредбата за преместваемите обекти алармират общинските съветници от СДС и коалиция.
В питане до кмета Костадинов и председателя на Местния парламент Лена Бахчеванова се припомня решението на община Бургас, с което амбулантните търговци бяха изгонени от централните бургаски улици с мотив, че е неподходящо да извършват дейността си там.
В същото време по централната улица “Александровска”, която е публична общинска собственост са разположени преместваеми павилиони, които загрозяват цялостната визия на улицата и са в разрез с архитектурния й облик.
Най-фрапиращият случай е с павилион за детски дрехи пред Стоматологията. Обектът навлиза в зелената площ и заема част от тротоара и е в непосредствена близост до сградата.
Други преместваеми павилиони са разположени до Дома на нефтохимика. В обектите се продават от дрехи и промишлени стоки до закуски и странджанки, за разлика от амбулантните търговци, които предлагаха предимно сребърни накити.
Всеки един от тях е с размери над допустимите 15 кв.м., определени в Наредбата за преместваемите обекти, съобщават съветниците от СДС и коалиция.
Те искат отговор кой и на какво основание е разрешил разполагането на павилионите, кога са сключени договорите със собствениците на всеки един от въпросните обекти, с каква продължителност са те и каква е разрешената квадратура за обектите им.
В питането съветниците уточняват, в случай че обектът пред Стоматологията на ул. Александровска е разрешен по схемата за преместваемите обекти, то кога е променена тя и взето ли е съгласието на собственика на сградата, пред чиято лицева страна е поставен павилиона.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |