В новините
 
24.10.2006 10:44   Новината е видяна 3613 пъти
Костадин Марков: Мораториум върху продажбите и замените на общински имоти, с пазарна стойност над 100 000 лева
Общинският съвет в Бургас да наложи мораториум върху продажбите и замените на имоти -частна общинска собственост, с пазарна стойност над 100 000 лева до изработването на стратегия за стопанисването им. Това предлагат в докладна записка общинските съветници от СДС и коалиция.
Според тях е крайно време община Бургас да има ясна визия относно управлението на собствеността си, икономическата целесъобразност на извършваните продажби и замени и да защитава в по-голяма степен интересите на бургаските граждани.
Сините съветници предлагат още да бъде изготвен публичен и общодостъпен регистър с пълен опис на съществуващите общински имоти и съставянето на карта със свободните за инвестиции общински терени.
Това все още не е направено от община Бургас въпреки изискването на Наредбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Закона за общинската собственост.
“Убеден съм, че трябва да бъде наложена забрана за разпореждане с големи общински терени с оценка на общинската собственост в тях над 100 000 лв., като по този начин запазим интересите на бургазлии, които имат съсобственост с община Бургас. За да не се стига до ограничаване на развитието на спорта и културата смятам, че в обхвата на мораториума не трябва да попадат сделките със спортни, социални и културни обекти”, пояснява в докладната записка председателят на Общинския съвет на СДС Бургас Костадин Марков.
Тя ще бъде обсъдена и подложена на гласуване на заседанието на Местния парламент в края на октомври.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |