В новините
 
14.11.2006 08:39   Новината е видяна 4286 пъти
Домашен арест за Димитър Желязков-Очите
Тричленен състав на БОС съд уважи жалбата на Димитър Желязков-Очите срещу наложената му постоянна мярка “задържане под стража” от Несебърския районен съд. Окръжните магистрати измениха мярката в “домашен арест”, предаде Дарик радио.
Митьо Очите е обвинен в едро хулиганство по чл. 325, ал. 2 от НК- за случай, когато деянието се отличава с изключителна дързост. По закон за такова престъпление се предвижда максимална присъда до 5 години.

Желязков беше арестуван на 4 ноември след инцидент в несебърския хотел "Мариета Палас". Тогава собственикът на хотела-общинският съветник Венелин Ташев подаде жалба в полицията, че Очите е нападнал сестра му Неделина. Според него нападението е извършено по поръчка на председателя на ОбС-Несебър Димитър Янков, тъй като Ташев е сред съветниците, поискали оставката му.

Според адвокатът на Очите Илиан Василев- нито един свидетел не потвърждава, че пострадалата е ударена от Желязков с глава по лицето. Освен свидетели, липсват и документи, които да доказват, че й е нанесен удар. Извършеното от Митьо Очите не може да се сметне като умишлено действие, твърди защитата.

Съдът прие това становище и измени мярката от ”задържане под стража” в "домашен арест" . Мотивите на съда са, че възможността Желязков да извърши друго престъпление и да се укрие е само теоретична. Има доказателства за извършено от него престъпление, но те трябва да бъдат допълнително събрани в хода на разследването- прие още БОС. До тогава Димитър Желязков трябва да живее на домашния си адрес, където са неговите деца.

Решението на бургаските магистрати е окончателно и не подлежи на протестиране или обжалване. По закон след два месеца Желязков може да иска ново изменение на мярката в по-лека.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |