В новините
 
20.11.2006 01:29   Новината е видяна 3493 пъти
Решават съдбата на НАТУРА 2000 в България, стотици от страната на вахта пред МОСВ
Стотици български граждани от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна и една истинска родопска каба-гайда ще бранят с присъствието си българската природа в очакване на най-важното решение в областта на демокрацията и екологията за страната ни преди влизането на страната в ЕС на 21 ноември от 13,00 часа пред МОСВ.

Заседание на Експертния съвет по биоразнообразие към Министерството на околната среда и водите ще реши посоката на развитие на страната ни и ще даде отговора на въпроса, вълнуващ хиляди българи - дали България ще избере един интелигентен, устойчив, чист - морално и екологично път на развитие, или напротив – едрите корпоративно-феодални и олигархични интереси ще надделеят, обричайки хиляди акри гора и уникална българска девствена природа на бетонната пустиня.

Изпълнението на европейските директиви, дефиниращи поведението на страната във връзка с НАТУРА 2000, е задължение на страната ни към Евросъюза, залегнало в основата на Договора за Присъединяване и в глава „Екология”, което бе подчертано неведнъж от Еврокомисаря по еко-въпросите при посещенията му в България – Ставрос Димас.

България обаче, сама трябваше да предложи местата, отговарящи на високите критерии за влизане в реномираната европейска мрежа за дива природа. Въпреки, че предлагането на териториите беше задължение на МОСВ и негови експерти, цялата работа бе свършена от човешките и материални ресурси на неправителствения сектор, в стремеж България да се помести в задължителните срокове и да не среща излишни проблеми по пътя си към ЕС.

Въпреки всичко това, са налице опити от страна „експерти” в МОСВ и негови чиновници, безогледно да обрекат повече от 80% от българската уникална природа на унищожение.


Да Спасим Иракли заявява, че всеки опит на участващите в заседанието на МОСВ, да осъдят над 65 % от територията на страната на урбанизация, строежи и бетон, изключвайки ги от мрежата, ще бъде тълкувано като акт на предателство към данъкоплатците.
Гражданска Група „Да Спасим Иракли” пожелава на заседаващите разум, а на българските граждани - воля, за да бъдат на мястото на събитието и да упражнят с присъствието си законовото си право на граждански контрол.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |