В новините
 
21.12.2006 22:26   Новината е видяна 4051 пъти
Обвиниха областния управител в опит да прикрие гаф на червен кмет

Съветниците от СДС обвиниха областния управител Любомир Пантелеев в опит да прикрие по партийна линия гаф на кметицата на Созопол Веска Караманова.

Повод за обвиненията на сините, е получено писмо на Пантелеев, с което той обявява скандална сделка с общински терен край морето за законосъобразна.

Става дума за 8 434 кв. м. „златна” земя на 50 м. от морето, в местността Алепу – до южния плаж на Дюни. С докладна записка Караманова  предлага въпросната земя да промени статута си от общинска в частна собственост, като влезе в активите на смесено дружество с частно и общинско участие „Алепу Вилидж”. В него, 34 % дялове има община Созопол, а 66 % е на частната фирма „Черноморска лизингова компания”. Най- парадоксалното в случая бе, че 33 % дял от страна на частната фирма притежава съпругът на кметицата – Борис Караманов.

В началото на месец декември СДС Созопол сезира прокуратурата за далаверата с общинска земя край морето. Сигналът бе адресиран  до Дирекция „Главен инспекторат” към Министерски съвет и Областния управител.

Становището на Пантелеев е в разрез с друго решение на Местния парламент от 2004 година, с което са прекратени разпоредителните сделки с общинска собственост. 

"Това е опит за прикриване на "гафа" на кмета на Созопол Веска Караманова" , коментира общинският съветник от СДС Стойо Недин.

"Ще направим всичко възможно да не допуснем да се довърши процедурата докрай и да бъдат защитени интересите на общината и нейните граждани", допълни Недин. Той обяви, че е входирал докладна записка, с която се иска  отмяна на  решението на общински съвет. Тя ще бъде предложена за гласуване на заседанието на местния парламент на 22 декември.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |