В новините
 
18.01.2007 19:35   Новината е видяна 3276 пъти
СДС Бургас иска електронно гласуване в местния парламент

СДС Бургас настоява за въвеждането на електронно гласуване в местния парламент. Предложението, което днес бе входирано като докладна записка е на председателя на синята организация и общински съветник Костадин Марков.

„Въвеждането на електронна система ще спести ценно време при вземането на решения в местния парламент особено по отношение на сделките с общинска собственост, които се гласуват поименно”, смята бургаският син лидер. Според него така със сигурност ще се увеличи и прозрачността в дейността на местния парламент, а и бургазлии ще знаят каква е позицията на избраниците им по важни за града проблеми.

„В много местни парламенти в страната вече е въведена система за електронно гласуване, което значително оптимизира работата им. Смятам, че това е наложително да се направи и в нашия общински съвет, тъй като ще се повиши оперативността на работата”, се казва още в докладната записка.

Според Марков за закупуването и инсталирането на системата ще са нужни около 30 000 лева, които Община Бургас може да си позволи. Бъдещите позитиви от работата й обаче със сигурност щели да оправдаят направените разходи.    





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |