В новините
 
11.02.2007 11:33   Новината е видяна 3730 пъти
Йордан Цонев ще съди Бойко Борисов

Зам.- председателят на ДПС Йордан Цонев възнамерява да съди за обида столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за това е неотдавнашното публично изявление на Борисов, че Цонев е сред корумпираните политици.

“Още не съм внасял жалба, но адвокатите ми в момента я подготвят. Ще дам възможност на Бойко Борисов пред съда да докаже твърденията си”, обясни в Цонев пред Mediapool.

Самият Борисов коментира лаконично пред БНТ, че най-вероятно ще си плати.

Неотдавна столичният кмет се почувства предизвикан от думите на президента Георги Първанов за популистките лидери и настоя държавният глава да ги посочи поименно, защото се чувствал засегнат.

Като обясни, че няма по-големи популисти от Станишев, Сакскобургготски и Доган, Борисов допълни, че “освен това, корупцията е властта, тя е изцяло червена в България.”

“Нека да им каже имената. До него бяха и Станишев, и Пирински, Йордан Цонев. И да каже: “Вие, господа, носите корупцията в себе си”. Тогава аз ще му сваля шапка и ще кажа: Браво, г-н президент”, каза Борисов на 23 януари пред Нова телевизия.

През последния месец словесните престрелки между кмета и представители на тройната коалиция започнаха да стават значително по-чести. В повечето случаи двете страни взаимно се обвиняват в популизъм и корупция.

Преди две седмици премиерът и лидер на социалистите Сергей Станишев директно нападна Бойко Борисов за работата му като главен секретар в МВР и заяви, че е единственият политик, който разполага с банка. Станишев визира “неформалната” съпруга на кмета Цветелина Бориславова, която е изпълнителен директор в “СИБанк”. В отговор лидерът на ГЕРБ обвини почти всички в тройната коалиция в популизъм, изреди всички неизпълнени предизборни обещания на трите партии, припомни тезата за обръча от фирми около ДПС и спомена за приятелката на Станишев Елена Йончева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |