В новините
 
26.02.2007 17:17   Новината е видяна 3880 пъти
СДС: Вместо улици, Йоан ще прави градинки и фонтани

Администрацията на кмета Йоан Костадинов е заложила рекордна сума за 2007 г. за фонтани, градинки и подвижен покрив на летния театър, за сметка на далеч по- належащи проблемни сфери в Бургас, алармираха днес от СДС в морския град.

Това става ясно от строителната програма на проектобюджета за настоящата година, който ще бъде предложен от общината за гласуване на сесията на местния парламент в сряда.  

Сумата за изграждането на подвижен покрив на летния театър например от 1,5 млн. лв. е набъбнала на 3 млн. лв. Така съоръжението реално става най- скъпо струващия обект в строителната програма.

“Не може това да е приоритета на общинската администрация на фона на ограничения финансов ресурс, огромните проблеми с инфраструктурата, неуредените детски площадки, занемарените подлези. Въпросният покрив представлява цели 20 % от цялата строителна програма за годината. Не е това най- важното за Бургас”, коментира лидерът на СДС Бургас Костадин Марков.

Той посочи за пример парите, които общината е предвидила за поддръжката на училищата и детските градини. За 2007 – ма те са едва 600 000 лв.

В строителната програма още са залегнали доста средства по- скоро за показни, отколкото за проблемни обекти. 122 000 лв. например са за фонтан на “Богориди”, като за целта е бил изтеглен банков кредит. 238 000 лв. са за нова градинка между операта и профсъюзния дом, а 137 000 лв. за пластика, която ще бъде поставена там. За сравнение, за реконструкция на детските площадки в общината са предвидени едва 30 000 лв. За това пък за благоустройство на района около летния театър предвидената сума е 122 000 лв. За друга пластика, само че на “Богориди” общината е преценила, че трябва да отдели други 30 000 лв. Така само парите за пластиките в размер на близо 160 000 лв. , са няколко пъти  повече от средствата предвидени за далеч по- наложащи обекти за благоустройство.

Лидерът на СДС Бургас Костадин Марков още заяви, че в този си вид СДС няма как да подкрепи капиталовата програма, а оттам съответно и бюджета на общината. Той изрази съмнение, че строителната програма е в такъв вид заради предстоящата предизборна кампания през есента.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |