В новините
 
26.02.2007 21:03   Новината е видяна 4278 пъти
Тракийските дружества от Бургаско се събират

Тракийски дружества от пет общини в Бургаска област – Приморско, Несебър, Созопол, Поморие и Камено ще си дадат среща на 3-ти март в приморското село Ясна поляна. Инициатор на събирането е местното Тракийското дружество и кметицата на населеното място Стоя Янчева..
„Националният празник на страната е повече от подходяща дата да съберем на едно място тракийските дружества от цяла Бургаска област и да почетем светлия ден. Неслучайно избрахме да сме домакини на събитието, защото село Ясна поляна е вписано с огромни букви в развитието на тракийското движение в България. Яснополчани имат немалък принос в освобождението на страната си”, заяви кметът на селото Стоя Янчева.

Събирането на тракийци ще започне от 14 часа в събота, 3-ти март в Културния дом на село Ясна поляна. В програмата са включени изпълнения на самобитните групи и изпълнители на народни песни към петте тракийски дружества.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |