В новините
 
27.02.2007 23:35   Новината е видяна 4151 пъти
ГЕРБ настоява за реставриране на кметството в старинния Несебър

 

От сдружението питат с анкета одобряват ли оттеглянето на Николай Трифонов

 

В бюджета на община Несебър за 2007 г. да бъде заложена сума за проектирането на комплексен административен център, където да бъде преместена общинската администрация, данъчната служба и всички звена за обслужване на гражданите.

За това настоява общинският лидер на ГЕРБ Георги Маринов, съобщиха от пресцентъра на организацията. 
Според него, по този начин ще бъде подобрено незадоволителното в момента административно обслужване на гражданите. 

Община Несебър няма самостоятелна сграда и се намира в жилищна кооперация. По етажите има апартаменти, където живеят семейства. По тази причина сградата е абсолютно неподходяща за административно обслужване на граждани, от което потърпевши са жителите на Несебър. В същото време пред срутване е сградата на старото кметство на общината, което се намира в старинния град. Тя е паметник на културата и има висока архитектурна и историческа стойност. Според общинският координатор на ГЕРБ особено обезпокоително е, че и тази година в бюджет 2007 не са предвидени никакви средства за ремонта й. Предложението на ГЕРБ е да бъде заложена сума за реставрирането на старото кметство и превръщането му в културен център. От сдружението още смятат, че в сградата могат да бъдат отделени помещения за ритуален дом, картинна галерия, културен център и че по този начин ще бъде съживена старинната част на града.  

„Входирахме предложенията си днес в деловодството на общинската  администрация. Надяваме се, че те ще бъдат приети от общинските съветници, тъй като това е желанието на жителите на Несебър”, заяви Маринов.  От сдружението обявиха още, че започват и анкета сред несебърлии с въпроси свързани с проблемите на града. От ГЕРБ ще попитат хората доволни ли са от административното обслужване в общината, необходим ли е Делфинариум на града, решени ли са проблемите с чистотата и как оценяват оттеглянето на кмета Николай Трифонов от поста. Анкетата ще стартира в началото на идната седмица, а резултатите от нея ще бъдат оповестени пред медиите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |