В новините
 
22.03.2007 17:12   Новината е видяна 3784 пъти

 

Кметът на Несебър Магдалена Мандулева забрани строителните дейности в курортните комплекси, ваканционни и вилни зони на територията на община Несебър от 1 май във връзка с настъпването на новия туристически сезон по морето. Забраната ще важи до 15 октомври 2007 г., съобщиха от общината.

Предстои да бъде проведена съвместна среща в Несебър със строителните предприемачи и строителните фирми в общината за съгласуване и обсъждане на действията им по изпълнението на заповедта, с цел успешна подготовка за летния туристически сезон.  

До 1 май 2007 г. недовършените строежи и строителни площадки трябва да бъдат замразени и обезопасени от техните възложители и изпълнители, както и да бъдат освободени и разчистени тротоарите и уличните платна около строежите, гласи заповедта на несебърския кмет.

В срок до 15 май, възложителите и изпълнителите на строежите

трябва да предприемат необходимите действия за възстановяване на засегнатите зелени площи около обектите им, като вземат мерки за почистване и засаждане със съответните видове декоративна растителност.

За ефективното изпълнение на това разпореждане и на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, ще бъдат открити от съответните органи на МВР четири контролно-пропусквателни пункта на възлови пътища в курортната община, през които няма да се допуска от 1 май преминаването на строителна и друга тежка механизация.  
КПП-тата ще бъдат разположени на кръговото кръстовище Слънчев бряг-Несебър, в района на складовата база на Слънчев бряг, на разклона за с. Тънково на обходен път Варна, Тънково, Слънчев бряг и в района на КПП Кошарица.

За спазването на забраната, община Несебър се е обърнала за  съдействие и към Регионалната Дирекция за национален строителен контрол  в Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |