В новините
 
28.03.2007 01:34   Новината е видяна 3862 пъти
Ратификация за Тръбата само при екогаранции?
Да не се ратифицира споразумението за петролопровода Бургас –Александруполис призоваваха в Бургас представителите на сдружение ЕДП, ГЕРБ-Бургас и партия “Новото време“.
Трите организации взеха участие в кръгла маса на тема “Очаква ли се екологична катастрофа и рисковете за туризма след подписването на споразумението “Бургас-Александропулис“? По-рано ДСБ съобщиха, че няма да подкрепят Тръбата. “Силен граждански натиск срещу изграждането на петролопровода Бургас–Александруполис, сезиране на всички международни екологични и съдебни иниституции и отказ от ратификация са начините за противодействие на изграждането на международния обект, докато няма гарантирани екопараметри на проекта. Около това становище се обединиха присъстващите на днешната дискусия в Бургас. Писма с призив да не се гласува ратификацията на споразумението Бургас–Александруполис в парламента, ще бъдат изпратени до всички народни представители. Според Димитър Абаджиев, председател на сдружение ЕДП, в текста на тристранното споразумение за петролопровода не са предвидени никакви гаранции и компенсации за Бургаски регион и страната при неизбежните разливи на петрол и щетите от тях.От ГЕРБ и ЕДП предвиждат отлив на туристи, загуби за икономиката и съсипан поминък за стотици хора. Гаранции за екологичната обстановка в региона, за развитието на туристически бизнес и съгласуване на всички параметри на проекта с ЕК искат още от сдруженията, преди да бъде стартирано изграждането на петролопровода Бургас-Александруполис.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |