В новините
 
10.04.2007 19:46   Новината е видяна 3686 пъти
Приморско без справка за опасните сгради

 

Приморско и още три общини в страната,  все още не са подали справки за потенциално опасните сгради на териториите им, сочи доклад на Правителствената комисия за защита при бедствия, аварии и катастрофи. Кметовете и областните управители трябваше да подадат информация до края на декември 2006 година  по заповед на министъра на държавната политика Емел Етем. Тя бе издадена във връзка с трагичния инцидент в София през септември, когато при срутване на сграда загинаха две млади момичета.  

До момента са описани 15 138 опасни постройки в цялата страна. 

9 936 са частни, 1518 - общински, 353 - държавни, а 3 331 попадат в категорията "други", в която влизат молитвени домове и сгради с неизяснена собственост.
Необходимо е спешно да се ремонтират фасадите и покривните им конструкции. Една доста голяма част от тях са паметници на културата, които са в лошо състояние - с разрушени покриви и полуразрушени стени, увредена и конструктивно изменена система.
Министерството на държавната политика състави картотека за състоянието на потенциално-опасните сгради на територията на цялата страна и поиска обратна информация за това какви действия ще предприемат общините и включихме в контрола и областните управители.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |