В новините
 
17.04.2007 00:55   Новината е видяна 3735 пъти
Сателитни на Йоан партии без отчет пред Сметната палата

 

Три бургаски партии “еднодневки”, които се регистрираха специално за предходните местни избори нарушиха закона и не се отчетоха пред Сметната палата. Първата е “Бургаска инициатива на гражданите за европейски стандарт” /БИГЕС/, чиято основна мисия бе да играе поддържаща роля в кампанията на кмета Йоан Костадинов. Другите две партии – нарушителки са на действащи общински съветници- “Българска партия Бъдеще”, с която в местния парламент влязоха Димчо Грудев, Георги Манев и Симеон Симеонов  и политическа партия ”Сдружение за Бургас” на небезизвестните Руси Куртлаков, Бенчо Бенчев и Евгения Попеску.

Трите партии е трябвало да представят в Сметната палата финансов отчет до края на месец март.   Общо 253 партии не са подали годишните си финансови отчети, което е 70,47 % от всичките регистрирани 359 партии, съобщиха от одитната институция.
Неизрядните партии няма да могат да участват в избори, нито самостоятелно, нито в коалиция. Те няма да получат удостоверения от Сметната палата, което им е необходимо, за да се регистрират за избори. Това на практика означава, че от 15 април т.г. тези 253 партии ще могат да участват в политическия живот на страната най-рано през 2010 г., при условие обаче, че се отчетат пред Сметната палата през следващите 3 години. Партиите, които нарушават закона няма да могат да ползват привилегии и държавни финанси.

В момента всички представители на неизрядните бургаски партии- еднодневки не крият амбициите си да се явят отново на предстоящите местни избори. По всяка вероятност обаче, тъй като вече са извън закона, те ще търсят други регистрации за явяване. От сега е ясно, че Грудев и Манев, доскорошни съратници, сега – опоненти, няма да се явяват в общ формат на местния вот. Същото се отнася за Куртлаков, Бенчев и Попеску, които доста поохладиха отношенията си през този мандат.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |