В новините
 
20.04.2007 21:38   Новината е видяна 3743 пъти
ГЕРБ и ЕДП гонят Мутафчиев да му връчат декларация

 

Сдружение ГЕРБ и “Европейски демократичен път” искаха да връчат днес на Министъра на транспорта Петър Мутафчиев декларация, в която се настоява държавните институции да обърнат внимание на нерешени проблеми в обществено-икономическия живот на региона.
Представителите на двете сдружения обаче не успяха да му я предадат заради туристическата  разходка  на Министъра в пристанището и  до жп. линията Карнобат-Синдел.
“На няколко поредни срещи с представители на гражданското общество – неправителствени организации, браншови съюзи в транспорта и Съюза за защита на моряшките интереси, бяха поставени на обсъждане изключително сериозни за обществото ни проблеми като нереализирани инфраструктурни проекти, подписването на икономически и политически неизгодни споразумения като Бургас-Александруполис, въпроси на социалната, данъчната и транспортна политика.
През последните месеци нерешените и непрекъснато отлагани проблеми в тези и други сфери на обществено-икономическия живот поставиха цели браншове и професионални съсловия в безисходица, нарушени бяха икономически и социални права на гражданите и правителствената политика затъна в информационно затъмнение. Изцяло се игнорира участието на гражданското общество в процеса на вземане на решения. Така например, в разработената от правителството Стратегия за развитието на транспорта и в частност на автомобилния транспорт, е посочено участието на браншовите организации от сектора. Това участие остана на хартия. То не се случи. Скрити за обществото остават и условията на сключеното от правителството споразумение за Бургас-Александруполис както и ключовия въпрос – състоянието на оперативните програми с оглед усвояване на средствата от европейските фондове, се казва в декларацията.
В нея се подчертава, че представителите на правителството и тройната коалиция са се скрили и отказали да се включат в дискусиите с гражданското общество.
“Като част от гражданското общество в България ние не можем да останем безучастни към начина, по който управляващите у нас за пореден път пренебрегват проблемите, исканията и тревогата на хората. Ето защо, като се присъединяваме към приложените граждански въпроси, настояваме най-после да бъдат предприети адекватни мерки за тяхното решаване”, заявяват от двете сдружения.
Догонването на министър Мутафчиев ще продължи и утре/21 април/ във Варна, където на митинга на моряците ще бъде направен повторен опит декларацията да стигне до него.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |